03.12.2021 | 11:35
Избраха Никола Минчев за председател на Народното събрание
Кирил Петков обясни, че той се е доказал като „отличен професионалист, непримирим боец за каузи, с активна гражданска позиция"

Избраха Никола Минчев от „Продължаваме Промяната” за председател на Народното събрание. Той заема поста с гласовете на 158 депутати.

Минчев е завършил право в Софийския университет. Има дългогодишен стаж като адвокат. Специалист е по процесуално право.

Кирил Петков обясни, че Минчев се е доказал като „отличен професионалист, непримирим боец за каузи, с активна гражданска позиция”.

“Вярвам, че с тези негови качества, както и доброто му образование, почтеност и постоянство – ще допринесе много за 47-ото Народно събрание. Той ще служи за най-добрата кауза – успехът на България”, каза съпредседателят на ПП при издигането на кандидатурата на Минчев.

Другото предложение да заеме поста председател на Народното събрание беше бизнесменът Цончо Ганев от „Възраждане”, когото подкрепиха 13 депутати.

Новият парламентарен председател Никола Минчев призна, че за него е голяма чест да бъде на този пост и обеща, че ще работи “за това българският парламент да бъде място за свободни и градивни дискусии” за приемане на закони, които да подпомогнат промяната и да живеем в една по-добра България.

Юрист по образование, Никола Минчев водеше листата на партията на Петков и Василев за Перник. Сферите му на работа като адвокат са недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право.

Завършил е 91. Немска езикова гимназия, както и право в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Той е адвокат в “Джингов, Гугински, Кючюков и Величков”, считана за една от най-старите бизнес адвокатски кантори у нас.

Владее български, английски и немски. Семеен, баща на две деца.

Снимка: БНТ

https://www.facebook.com/www.anteni.eu/posts/719451489445504

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране