07.04.2020 | 14:35
Изхвърлиха Борис Бонев от председателския съвет на СОС, дразнел партиите
Партиите на властта имат желание да диктуват дневния ред зад гърба на обществото, написаха от "Спаси София"

Гражданският представител Борис Бонев е отстранен от Председателския съвет на Столичния общински съвет.

Това разкриха от неправителствената организация „Спаси София“:

След решение на политическите партии, независимият общински съветник Борис Бонев беше отстранен от Председателския съвет на Столичния общинския съвет – консултативният орган, в който участват представители на всички политически сили и който определя дневния ред и приоритетите на Съвета.

„Спаси София“ приема отказа на политическите сили в СОС, Борис Бонев – единственият независим и граждански общински съветник, да продължи да участва в председателския съвет, като ясен знак, че партиите на властта имат желание да диктуват дневния ред зад гърба на обществото. Сигурни сме, че присъствието на Борис Бонев в СОС дразни партиите и ако имаха възможност сигурно щяха да го изхвърлят и оттам, но ние като представители на гражданския сектор ще продължим да проверяваме, предлагаме и работим в полза на софиянци.

За нас бе неприятна изненада поведението на партиите от Демократична България, които предпочетоха да работят с ГЕРБ, което вече се е случвало, но и с БСП, ВМРО и Атака. Именно членовете на Демократична България настояваха Борис Бонев да не бъде част от председателския съвет, с което управляващите охотно се съгласиха. Вярваме, че политическото двуличие вече е омръзнало на гражданите и те ще се ориентират по фактите и действията, а не по манипулации и празни приказки. Това поведение се оказа пагубно и в предизборната надпревара, а днес отново ще затрудни представителството на свободните, демократично мислещи хора в столицата на България.

„Спаси София“ е открита и толерантна организация, която не се занимава с котерийни интереси и ще се съсредоточи върху това, което винаги е можела най-добре. Ще продължим да защитаваме интересите на града и софиянци, да предлагаме решения и проекти за неговото развитие, така както го правим от 10 години. Защото за нас София не е стълба за политическа кариера, а кауза в сърцата ни!

С уважение,
Екипът на Спаси София

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране