02.08.2022 | 19:49
Илияна Йотова: Кирил Петков прави внушения за обръщане на страната към Москва
"Живяхме в една от най-тежките политически кризи в новата ни история"

„След 2 октомври ще се види дали толкова постижения и добри решения са направени за страната, или сме в ситуация на много кризи, които си организирахме вътре в страната… Не са ни необходими декларации, а работа и грамотни и професионално добре подготвени хора“.
Това каза пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.

И посочи, че през последния месец сме живели в една от най-тежките политически кризи в цялата нова история на България след 1989 година, след като за първи път редовен кабинет падна след вот на недоверие.

„За служебния кабинет остава да се бори с не една или две кризи, завещани от предишното управление. Всички се надяваме и ще помагаме този служебен кабинет да бъде кабинет на стабилността и на сигурността за българските граждани“.

В предаването „12+3“ вицепрезидентът подчерта, че по време на консултациите за съставяне на правителство е станало ясно – някои от партиите вече са били решили, че трябва да отидат на избори и че консултациите са проформа, търсене на по-имиджовото за пред публиката.

„Четвъртият служебен кабинет на президента Румен Радев следва формулата – изборът на професионалисти, на хора с добра експертиза, на хора, които знаят кое е добро за страната, е печеливш. А не кой от коя партия идва и какви идеологии изповядва“.

Тя посочи, че внушения за обръщане на посоката на страната ни от Вашингтон към Москва са правени от Кирил Петков:

„Обикновено упреци към президентската институция, към президента Румен Радев той правеше през чуждите медии. Може би там му е по-лесно или е имал такава задача. Нека си зададем въпроса, ако сме отговорни и разумни, върху какво се базира това очакване за такъв завой. Ако имаше истинско лидерство в Европа, Европа трябваше да изиграе своята лидерска функция, за да принуди Русия и Украйна да седнат на масата на преговорите. По някаква причина предишното правителство реши да направи тези внушения по отношение на президента“.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране