05.04.2019 | 12:37
И зам.-шефът на КПКОНПИ купил скандално евтин апартамент
Антон Славчев е притежател на огромна тераса в луксозен имот в „Хиподрума“

Шампион в купуването на евтини имоти се оказа зам.-шефът на КПКОНПИ Антон Славчев. Заместникът на Пламен Георгиев е собственик на огромна тераса с квадратура 244 кв. м и на апартамент с обикновени размери – 63 кв. м, но с необикновена цена – 18 639 лв., или 151.27 евро за квадрат, пише в. „Сега“.

Имотите са закупени през 2010-2011 г., когато цените наистина вървяха надолу, но такива дъна изобщо не са стигали. Още повече че придобивките на Славчев са в чисто нова сграда в столичния кв. “Хиподрума”. По онова време най-популярният български “търговец” на имоти Цветан Цветанов продава панелка в “Дианабад” по 745 евро на кв. метпра, уточнява “Сега”.

Според имотната декларация на Антон Славчев остъклената тераса с площ на игрище е купена през 2011 г., като той е единият от тримата собственици. Другите са жената, с която живее – Зорница Тодорова, и брат му Светослав Славчев. Излаз към терасата, обрамчваща първия етаж на луксозната сграда на ул. “Нишава”, имат само три апартамента и те също са собственост на двамата братя и на спътницата на Антон Славчев, разкри разследващият сайт “БиволЪ”. За отбелязване е, че Антон Славчев е купил жилището от 63 кв. м за 18 639 лв. (според декларацията му), а брат му Светослав по същото време е взел в същата сграда ателие с площ 80 кв. м за близо 100 000 лв.

За своята третина от терасата – около 81 кв. м, зам.-шефът на КПКОНПИ е платил скромните 38 000 лв. според имуществената му декларация. От това следва, че целият имот е бил придобит за по-малко от 115 000 лв. Голяма изненада идва обаче от нотариалния акт, където фигурира почти двойно по-голяма сума. Там пише, че “материалният интерес”, върху който тримата купувачи на терасата са платили такси и данъци, е 216 419 лв. Оттук следва въпросът дали в декларацията си зам.-шефът на КПКОНПИ е спестил част от платената цена, питат от “Сега”.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране