22.04.2019 | 11:46
И Краси с Тераси, вкаран трайно в „Апартаментагейт“

 

Две открити и три закрити тераси притежава вицепремиерът Красимир Каракачанов, като не е ясно дали закритите тераси са законни. Това показва огледа на луксозния му мезонет на ул. Осогово в Google Street View 3D. Така политикът от ВМРО може да се окаже с най-големите недекларирани тераси, като задмине дори шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев и неговия заместник Антон Славчев.

Меракът за остъкляването на балконите и разширяване на жилищната площ е изконно българско въжделение и не е подминало имотите на патриота Красимир Каракачанов, известен още като Агент “Иван” на ДС. Както разкри Биволъ, той е придобил през 2017 г. мезонет на ул. Осогово 55 с обща площ 210 кв.м. само за 243 048 лв, което прави под 600 евро на кв.м. Към мезонета обаче има и тераси с обща площ 117.32, които той не е декларирал.

От триизмерния модел в Google Street View се вижда, че терасите са пет на брой. Три от тях са към долната част на апартамента и две към горната. Две тераси са открити и гледат към улицата (тераси 4 и 5). Към задния двор гледа най-голямата тераса 1, а освен нея има и странична тераса 2. И двете са остъклени и със солиден покрив. Тераса 3 е малка и е към горната част на мезонета откъм двора.

Преди няколко дни самият Каракачанов каза по повод на Апартаментгейт по Нова Телевизия буквално следното: На мен не ми се занимава с мерене на тераси, балкони, мазета.

В случая обаче измерването трябва да бъде извършено от ДНСК и да се установи дали покритите тераси на вицепремиера имат нужните строителни книжа. Занижената цена на апартамента и липсата на терасите в декларацията на Каракачанов пък са от компетентността на КПКОНПИ, чиито шефове имат също проблеми с деклариране на тераси и апартаменти на занижени цени.

Информация от сайта БИВОЛЪ

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране