10.07.2020 | 0:20
И това доживяхме: Радев на протест! Призова: Мутри, вън! (ВИДЕО)
От всички нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт! Да изхвърлим мафията от прокуратурата, която прокуратура мафията използва по най-безпардонен начин за свой щит и за политически репресии!, призова президентът

Българската мафия постигна невъзможното – обедини почтените хора срещу себе си! С тези думи се обърна държавният глава Румен Радев към множеството, което се събра на “Дондуков” 2, за да го подкрепи след днешната шумна показна акция на прокуратурата, приключила с три ареста, включително и на двама съветници на президента – Пламен Узунов и Илия Милушев.

“От нас, от всички нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт! Да изхвърлим мафията от прокуратурата, която прокуратура мафията използва по най-безпардонен начин за свой щит и за политически репресии!”, обяви Радев пред гражданите, които посрещнаха призива му с аплодисменти и одобрителни скандирания.

“Днес гневът се излива на площада – гневът от лъжите, от грабежа, от произвола, от рекета, гневът от всичко онова, което прокуди 2 милиона българи зад граница … Това е битка за достойнството ни, за децата ни, за бъдещето ни, за природата ни! Битка за справедлива, модерна и европейска България!”, каза още държавният глава.

Радев окуражи хората и с цитат от италианския съдия Джовани Фалконе, загинал в битката срещу мафията: “Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж.”

А накрая завърши с възгласа: “Не на страха! Ще си върнем България! Мутри, вън!”, който демонстриращите подеха след него.

След това множеството се прехвърли от другата страна на булеварда и започна да скандира “Мафия!” и “Оставка” под прозорците на Министерския съвет. Не забравиха и главния прокурор, който беше почетен с възгласите “Гешев е позор!”, познати от протестите при избирането му на поста миналата година.

 

https://www.facebook.com/President.bg/videos/283635769409494/

https://www.facebook.com/President.bg/videos/703820030411450/

https://www.facebook.com/btvnews/videos/302719994189802/UzpfSTEwMDAwMTk5MDQ1ODk5ODozMTU3OTQ3MzQ3NjE0OTE2/

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране