23.01.2022 | 12:03
Йончева: Да сте чули Нинова да говори за шкафчета, за Барселона?
Конгресът беше срамен и режисиран, хвърли БСП в категорията на маргиналните партии, каза евродепутатът

“Това беше един срамен и режисиран конгрес, който хвърля най-голямата досега лява партия в категорията на маргиналните и незначителни партии. Целият конгрес нямаше връзка с реалността. Какво казваме на тези 800 хил. души, които БСП изгуби. Не получихме отговор защо изгубихме доверието на тези хора”, заяви евродепутатът Елена Йончева по БНР.

По думите й БСП не е припозната като алтернатива, а отговорността за това е лично на лидера. “На Конгреса не бе даден отговор на въпроса каква политика води БСП. Нинова е отговорна за това, че БСП стана консервативна лява партия. Тя я отдалечи от социалдемокрацията. Вместо да говори за леви политики, за доходите на наемния труд, се изкарват теми за джендъри, които вече са решени от КС”, посочи още Йончева.

По думите й българите са загубили доверие в лидера на БСП, защото тя не се е занимала с най-важната тема – корупцията.
“Да сте чули лидера на БСП да говори за шкафчета, за Барселона? Тя подкрепи Цацаров за шеф на КПКОНПИ. Затова БСП загуби своето доверие”, категорична бе евродепутатът.

“БСП е математическият елемент в управлението. Тя е необходимият, а не желаният компонент в управляващата коалиция. С 26 депутати тя не може да формира политика. Важно е обаче нейното участие да е ползотворно за България и да има конкретни леви политики”, смята още Йончева.

Харесайте страницата ни:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=110320718218833&id=100929589157946

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране