26.05.2019 | 1:42
Как се дава субсидия за „не подкрепям никого“, тъпанари смотани?!
Голяма част от потребителите призовават да не се гласува за основните партии, тъй като са „носители на това зло”

Новината, че парламентарното представените партии така са нагласили законите, че да прибират субсидията и на партиите, които не са преминали бариерата от 1%, възмути потребителите в интернет. Голяма част от потребителите призовават да не се гласува за основните партии, тъй като са „носители на това зло”. Подобни мнения могат да се видят на различни места в мрежата. Други предричат, че тази новина ще демотивира много хора и те ще се откажат да гласуват.

Недоволството си излива повече към БСП и за пореден път се припомня, че депутатите от тази партия освен че получават заплата, а не ходят на работа, са се съгласили да прибират парите и на малките участници в парламентарните избори. За ГЕРБ мненията са, че те по принцип си крадат, така че тази новина е синхронна са политическия им профил.

Интересно, защо кака Курник, Милиончева и разните патрЕоти, като защитници на трудещите се и пенсионерите не се отказаха от тези пари? За ГЕРБ не пиша, защото те са шайка.

Преди изборите тиквите обещаха намаляване на субсидиите .а след изборите взеха по 2 лв повече. Мислете като гласувате. Обират ви с каквото се сетите, лъжат ви, а после ви дават козунаци ГЕРБ.

„Несъвършенство в законодателството“, НО е в полза на законоТВОРЦИТЕ! Що не сбъркат в друга посока, а все двуяко им се получава?!?

Абе, защо не написахте закона така, че да вземете по-малко.

И сичкото борец за справедливост трае и прибира парата. А па некои даже викат, че те били алтернатива.

Отвратително, мерзко, заслужаващо ритници по дебелите задници и на управляващи и на опозиция! Особено на опозицията, която ни навира в очите несъществуващата си непогрешимост и почтеност.

„Увеличеният размер идва от това, че не всички участвали в изборите получават субсидия, а само тези, събрали над 1% подкрепа. Така партиите с по-малко гласове и гласовете, не подкрепящи никого „освобождават“ финансов ресурс, разпределян между останалите.“

Абсолютно нахалство! Такъв текст в закона няма! Никъде не е казано, че гласовете на участниците получили под 1% се преразпределят между тези, получили над 1%. Преразпределят се гласовете на неполучилите 4% за определяне не броя на мандатите при парламентарни избори съгласно Изборния кодекс. Субсидията по Закона за политическите партии си е еднозначно определена на 11 лв. за получен действителен глас. А пък това да се дават 11 лв. за гласовете „не подкрепям никого“ си е връх на малоумието!

Как така ще се дава субсидия за глас „не подкрепям никого“, тъпанари смотани! Как става тази работа, като навсякъде Законът за политическите партии и Законът за държавния бюджет изрично и недвусмислено казват „получените действителни гласове от партиите и коалициите“ и „за един получен действителен глас“!

От кого е получен гласът „не подкрепям никого“ бе, кретени!

И дори като сте сгазили лука и сте тръгнали да давате по 11 лв. за гласовете под 1% и гласовете „не подкрепям никого“ и да ги преразпределяте между тези с над 1% как така се получава сумата от 13,23лв.? Нали сте преразпределили гласовете, което значи, че всеки ще получи повече гласове и сумата за всеки глас си остава все 11 лв.?

Става защото сте толкова малоумни, че не можете и да лъжете! Преразпределили сте гласовете, умножили сте ги по 11 лв. ама след това никъде не сте посочили на колко се е увеличил броя на гласовете след преразпределението. Навсякъде е останал броят на действително ПОЛУЧЕНИТЕ гласове от всяка партия и коалиция. Затова ви се получава 13,23 лв. на ПОЛУЧЕН глас.

И още едни въпрос – как е изчислявана субсидията през предходните години? Пак така ли сте смятали, поради „несъвършеното законодателство“ или само за миналата година ви дойде на ум да натворите поредната си простототия? Питам не от любопитство, а за да се види размерът на нанесените на бюджета щети

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране