02.04.2020 | 23:54
Караянчева детронира Мария – Антоанета и нейното “Яжте пасти, като няма хляб”: Вдигаме си заплатите, за да можем да даряваме!
Гражданска онлайн петиция иска оставката на председателката на парламента

Макар че се надпреварват да правят дарения, включително и с отпусканите им от държавата субсидии, засега основните партии подминават тихомълком въпроса за замразяването на заплатите на своите депутати. Възнагражденията им растат на всеки три месеца и поредното увеличение дойде точно сега – на 1 април, в разгара на кризата, причинена от COVID-19, която вкара в тежко положение публичните финанси и частния бизнес, и доведе до рязък скок на безработицата в страната.

Пред БТВ председателката Цвета Караянчева защити ситуацията: “Вдигаме ги, защото една трета от заплатата си дарявяме! И сега трябва и по места да даряваме. Не е редно да замразяваме, това е популизъм!!! Не може популизъм по време на криза. Нека всеки даде от себе си. Според мен не трябва да се замразяват заплатите, а да се процедира както процедираме ние в ПГ на ГЕРБ – 1/3 от заплатите да се даряват по регионите, където са избрани народните представители. Редно е народните представители да даряват средства за различни каузи. Мисля, че това е по-работещият вариант. Очаква се намаляване на заплатите в следващите месеци и замразяването им в момента означава, че те ще останат на по-високо ниво. Не може популизъм по време на криза. Нека всеки да даде част от своите средства”. Тя допълни, че така нужното вдигане на заплатите няма да е от 1 април, а от 1 май.

Скандалното изявление на Караянчева, с което детронира в политическата история Мария-Антоанета и нейното Яжте пасти, предизвика искане на оставката й. В интернет вече има онлайн петиция.

1 коментар

  1. патко каза:

    тъпа, нагла пекинска патица

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране