26.02.2021 | 15:23
Караянчева: Очаквам кална кампания, но няма да изневерим на себе си
Изключително адекватно Народното събрание работи и решава проблемите на българските граждани, подчерта председателят на НС

Очаквам кална кампания, но няма да изневерим на себе си и ще бъдем позитивни. Това каза пред журналисти в град Пещера председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, предаде „Фокус“. На въпрос каква е оценката ѝ за работата на 44-тото на Народното събрание, което на 25 март приключва работа, Караянчева коментира, че мандатът е бил труден за всички политически сили. „Особено последната година, когато работим в условията на пандемия. Това е прецедент. Никога Народното събрание не е работило в такава ситуация. Изключително адекватно Народното събрание работи и решава проблемите на българските граждани, както и помага на правителството, защото все пак изпълнителната власт е тази, която пряко организира процесите по време на пандемията и политиката“, заяви Караянчева.

„Не мога да не отбележа постиженията, които направи българското правителство заедно с управляващото мнозинство в парламента, поетите и изпълните обещания – 650 лв. минимална и 1500 лв. средна работна заплата, поетите ангажименти в образованието за повишаване на заплатите на учителите, на работещите в целия публичен сектор, реновираните над 500 училища. Това са все неща, които са поети като ангажименти и са изпълнени“, отбеляза още тя.

„Разбира се, че имаме пропуски. От всяко едно управление, от всеки един парламент може да се иска още и още. За мен е удовлетворение, че успяхме ние, без БСП и ДПС, които не влизаха в зала и се опитваха да провалят кворума, да организираме нещата така, че Събранието да работи и да приемаме важните закони на хората. Преди всичко трябва да мислим за нашите съграждани. В този труден момент трябва да сме на работните си места така, както всички български граждани се борят и работят за оцеляване, за преодоляване на тази криза“, допълни председателят на Народното събрание.

Относно това дали ГЕРБ е готова с листите за предстоящите избори, Цвета Караянчева отговори: „Събота – неделя всичко ще е ясно, до 2 март са регистрациите в РИК. Тогава всички ще разберем кой е номиниран и кой ще води листи“. „Ще има изненади, ще има хора, които са водили дълго време листи и също ще останат на местата си или ще са на по-задни позиции. Залагаме както на утвърдени политици и членове на партията, така и на хора от гражданската квота, професионалисти, които наистина могат да бъдат полезни в парламента“, обясни Караянчева о допълни, че по всяка вероятно в листите ще има и министри. „Имаме много успешни министри, много успешни политики, проведени през тези четири години. Няма нищо по-естествено от това успешни министри да са в листите“, заяви Караянчева.

„Очаквам кална кампания, но няма да изневерим на себе си, ще бъдем позитивни, ще разказваме какво сме направили, ще си признаем грешките и ще предложим едно продължение на политиката, която ГЕРБ е водила през всички тези години, отношение към хората и повече позитивни послания“, добави още тя.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране