13.01.2022 | 7:46
Кирил Петков категоричен: Зеленият сертификат няма да бъде отменян
"По принцип уважавам формата на протест, защото това е начин да се изрази несъгласие"

“Много съжалявам, че в момента съм под карантина, иначе аз бих бил в момента на площада да разговарям с протестиращите”. Това каза в интервю за предаването “12+3” на програма “Хоризонт” премиерът Кирил Петков:

“По принцип уважавам формата на протест, защото това е начин да се изрази несъгласие с нечия политика, въпросът е в тази форма на протест да не пострадат невинни хора и от протестиращите, и от хората на реда. Съжалявам, че има няколко пострадали човека”.

Премиерът обяви за БНР, че в петък, когато изтича неговата карантина, кани 10 представители на протестиращите на разговор:

“Темата, която трябва да дискутираме, не е нещо друго освен има ли по-конструктивни мерки, които те имат идея да дадат как да управляваме следващата Covid вълна и увеличаването на ваксинацията, което за мен е основополагащ начин да преодолеем следващата криза, която идва за съжаление в най-къс порядък. Това, което бих призовал, е просто да ме изчакат до петък”.

“Това, което ми се вижда, че може да бъде направено, е да бъде направена работна група. След като ми изтече карантината, аз имам бустерна доза, бих седнал да си говоря с тези хора и да изработим нов модел”, каза министър-председателят Кирил Петков пред bTV, коментирайки протеста пред парламента.

Петков обясни, че мерките на правителството отсега нататък ще се определят по възможността на болниците да приемат пациенти и броя на интензивните легла в здравната система.

Премиерът беше категоричен, че зеленият сертификат няма да бъде отменян, но изрази тревога, че болниците няма да имат капацитет, за да посрещнат по-голям брой заразени с Covid-19.

https://www.facebook.com/100929589157946/photos/a.102148812369357/102148799036025/

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране