04.12.2021 | 15:59
Кирил Петков: Фандъкова осъзнава, че трябва да отстъпи София на млад и енергичен човек (ВИДЕО)
"Нашата обща задача е да променим така правилата, че за младите хора пример да бъде не човек с джип пушейки пура, а младият предприемач или учен, който прави откритие на световно ниво"

Йорданка Фандъкова сама осъзнава, че е време да отстъпи поста на някой, който има визия и енергия. На някой млад и енергичен човек, който иска да работи за столицата. Това коментира съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков пред Дарик радио.

“Местната власт и промяната в нея е следващата ни голяма задача”, обясни още той.

“Вчера имах две интересни гледни точки – първата беше когато бях на трибуната и говорих на народните представители. Обзе ме вълна на оптимизъм, когато виждах толкова млади хора. Втората гледка – когато бях седнал на депутатското си място и Никола Минчев беше на трибуната. И тогава си казах “Промяната си има физически измерения” – този млад човек, председател на Народното събрание, е лице на промяната”, продължи Кирил Петков в “Седмицата” на Дарик радио.

“Надявам се, че той бързо ще добие опит като парламентарист, но знам, че той ще работи само за едно – за по-добро бъдеще на децата си. Има за чие бъдеще той да работи”, коментира Петков.

Той говори и за ситуацията в образованието и връщането в клас на децата. Според него дистанционното обучение не може да замести присъственото, защото спадат резултатите на децата, измерени чрез тестовете.

За служебния министър на образованието проф. Николай Денков съпредседателят на “Продължаваме промяната” каза, че те винаги са показвали симпатиите си към него.

“Той е един от много доказалите се български учени. Аз го познавам като човек с много висока етика и много високо чувство на дълг. Според мен една от причините, поради която той остана във второто служебно правителство, беше защото той знаеше, че есенният сезон ще е много труден за училищата и това за него беше много по-важно”, каза Кирил Петков.

Една от целите на промяната той описа така: “Нашата обща задача е да променим така правилата, че за младите хора пример да бъде не човек с джип пушейки пура, а младият предприемач или учен, който прави откритие на световно ниво”.

 

1 коментар

  1. […] Не е тайна обаче, че новата власт в лицето на Кирил Петк… […]

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране