30.07.2020 | 17:50
Конституционният съд нарита Гешев
На въпросите му до КС може да отговори и студент от горните курсове по право, написа Елена Гунчева

Като казвах, че на въпросите на Гешев до КС може да отговори и студент от горните курсове по право… не знам защо човечецът с каскетчето си въобразяваше, че неговите липси в правните знания и смелото стреляне сватбарската в дебрите на правото ще впечатлят някой юрист.

Рядко конституционните съдии вземат с единодушие решение. Обикновено това се случва, когато въпросите са безспорни и няма никакво съмнение какво следва да бъде тълкуването им. Мотивите по-скоро представляват лекции по право, каквите явно главният прокурор, сигурно зает с по-важни неща /може пък и той да е бягал от лекции и да е търчал с филии с мас/, е пропуснал!

Въпреки всичко за правосъдието и правото в България има надежда. Не всички юристи могат да бъдат купени и притиснати. Има достойни съдии, които поставят Конституцията и законите над страха и натиска, упражнявани от управляващите.

Та, Гешев, нещо под каскета просветна ли ти? Или трябва още няколко пъти да си препрочетеш лекциите и решението? Може би вместо да търчи по брифинги, не е лошо да си отвори законите. За да не се излага, а заедно със себе си и цялата прокуратура!

ГЕШЕВ Е ПОЗОР! Quod erat demonstrandum!

Елена Гунчева

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране