02.10.2022 | 21:22
Костадинов алармира: Поставяме под въпрос съществуването на държавата си (ВИДЕО)
"Вината е и наша, защото не сме убедили достатъчно хора да излязат да гласуват"

Резултатът е такъв, какъвто са го посочили гражданите. Очаквах по-висока избирателна активност и това ме притеснява. Ако това се задържи като тенденция, поставяме под въпрос самия начин, по който държавността функционира легитимно. Това заяви лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов пред bTV.

“Вината е и наша, защото не сме убедили достатъчно хора да излязат да гласуват. Ние винаги сме говорили, че става въпрос за политики. Интересува ни националния интерес, а не личността. Разговаряхме с всички партии, имахме възможност да видим политиките им и видяхме, че нямаме никакви допирни точки с тях. За нас всички са еднакви”, допълни той.

“Кубрат е имал държава, която трябва да запази, но заветът му не е бил запазен. Единственият, с който можем да бъдем, е българският народ. Апелирахме към него. Не само за нас, включително и за други сили. Нека видим как ще се развият разговорите в НС. Нека видим и какви ще бъдат окончателните резултати.

След два часа ще знаем повече. Каквото и правителство да се създаде или не се създаде, трябва държавата ни да съществува мирно. Поставяме под въпрос съществуването на държавата си. България не е във война, но континента се намира в неприятна ситуация и нищо не се знае”, каза Костадинов.

Водещият Йочев попита Костадинов дали “Възраждане” ще признае референдума на Русия в Украйна.

“НАТО, в една тримесечна специална военна операция, атакува една суверенна държава. Срина я със земята и анексира 20% от нея. Да ви прилича на нещо? Това, което прави Русия е нарушение на международното право, но трябва да го възстановим и трябва да се оттегли признаването на Косово. Докато това не се случи руснаците ще имат силен коз – това, което е позволено на американците, за нас е забранено”, посочи лидерът на “Възраждане”.

Според него санкциите срещу Русия вредят сериозно на България и партията, която представлява не може да ги подкрепи.

ВИДЕО!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02CoShvVVuXGcjUtTXFSajhuF3WdW6C8r4M3aaY5hMKbhg93zbEikebmRLVFXjBWUdl&id=100929589157946

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране