10.01.2022 | 11:18
Костадинов за Цънцарова: Поръчков журналист! (ВИДЕО)
Лидерът на "Възраждане" отговори на репортажа на журналистката от бТВ

Лидерът на „Възраждане“ отговори на репортажа на журналистката от бТВ Мария Цънцарова, разкриващ че депутати от партията му са ваксинирани, макар да се обявяват против зеления сертификат.

В публикация във фейсбук Костадинов определи материала като поръчков и обвини Цънцарова в лъжи. Ето какво написа той в социланата мрежа:

„На 14 май 2020 година Възраждане организира първият голям протест срещу ограничителните мерки в Европа. Превантивната реакция не закъсня. На 5 май имаше обширен поръчков репортаж в Нова тв, пълен с клевети и лъжи за мен. На 12 май имаше втори такъв репортаж с още такива клевети и лъжи. На 13 май, ден преди протеста, апелативната прокуратура във Варна се самосезира след клеветите и започна да ме разследва. Всичко това беше обилно гарнирано с допълнителни клевети и лъжи, разказани по всички видове медии в страната, както и пуснати като новини в централните емисии на Нова тв.

Днес имах дежа вю:) На 12 януари организираме протест срещу ограничителните мерки и превантивната реакция не закъсня. Сутринта изгледах обширен поръчков репортаж, само че този път по Битиви. Сега накратко ще обясня някои неща, представени в „репортажа“:

1. Възраждане била против ваксинацията, но имала в редиците си ваксинирани депутати. Истината е, че ние винаги сме казвали, че ваксинацията трябва да е доброволна и от нея да не произтичат нито права, нито задължения.

2. Още на 16 ноември заявих, че във Възраждане има ваксинирани хора. Въпросът ми беше зададен на пресконференция. Казах го повторно и на 7 ноември, отново на журналистически въпрос. „Репортажа“ обаче не цитира тези мои думи, а цитира други – че не съм питал депутатите дали са ваксинирани. Истината е, че до преди няколко дни дори не знаех колко от депутатите ни са ваксинирани. Никога не ме е интересувало, нашето виждане винаги е било, че това е личен въпрос.

3. Като казах личен въпрос, личния здравен статус на всеки гражданин е неприкосновен. Как тогава Цънцарова размята личните данни на четирима български граждани в национален ефир? Това е престъпление, откъдето и да се погледне, и още утре ще бъде пусната жалба в КЗЛД, а после и в съда.

4. Като казах Цънцарова, че се сетих друго – как аз мога да проверя личния здравен статус на това лице? В петък мина край мен поне пет пъти, операторът и ме снима, и аз съм сериозно притеснен – ако е заразена с опасна болест като проказа или СПИН, примерно, тя може да пренесе болестта си върху всички, с които е контактна. Ще питаме министърката на здравеопазването официално дали ще ни уведоми за здравния статус на това лице. Ако откаже, ще питаме как тогава здравния статус на други граждани е станал общодостъпен и кой ще носи отговорност за теча на лични данни.

5. В репортажа казаха накрая, че ме били поканили, но аз съм отклонил поканата. Това е лъжа. Първо, както казах, Цънцарова в петък мина поне 5 пъти покрай мен, дори ме снима и аз също съм включен в кадри от репортажа. Странно защо не ми задава въпроси тогава, а е решила да ме кани по-късно, при условие, че имам ангажименти, с които екипът и е запознат. Аз разбира се нямам проблем да отговарям на въпроси, и затова учтиво каня на свой ред Цънцарова да дойде на нашия протест в сряда – ще и отговоря публично пред събралото се хилядно множество.

Мога и още, но мисля, че всичко е ясно. Ще добавя още нещо – преди няколко месеца бях в предаването на Цънцарова и тогава тя ме пита какъв ми бил семейния статус. Аз отговорих, разбира се, но нейната реакция беше, че не съм бил давал добър пример в обществото. Веднага след края на предаването колежки на Цънцарова побързаха да ми предложат подробна информация за нейния семеен статус, както и други подобни „факти“ относно отношенията и с други хора. Отказах дори да ги изслушам. Винаги съм смятал, че ровенето в личния живот на хората, независимо дали са публични личности или не, е безкрайно гнусно и нечистоплътно. Поради тази причина и не станах журналист, въпреки че като студент бях главен редактор на студентския вестник на Великотърновския университет, а вестника, впрочем, беше доста добър:)

На финала ще припомня следното – поръчковия репортаж по Нова тв не спря хилядите българи на 14 май 2020 г. Същото ще стане и с поръчковия репортаж на Битиви.

Властта се сменя, но пропагандата и методите и не се сменят. Сега остава само прокуратурата да ни повдигне обвинение, за да е повторението от 2020 пълно:)“

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране