25.10.2020 | 13:28
Левски пак падна, треньорът подаде оставка
Достатъчно е, омръзна ми вече да се занимавам, обяви разочарованият Георги Тодоров

Левски загуби с 1:2 домакинството си на Черно море и затъна още повече, а след мача треньорът Георги Тодоров обяви, че ще подаде оставка.

„Загубата дойде от неопитността. Изиграхме много добро първо полувреме. Всеки мач правим една и съща грешка. Хората са слаби да искат оставка. Питат дали няма други бекове в България, няма. Загубихме от Славия отново след глупави грешки. С човек повече вместо да ги натиснем и да отбележим нов гол, допуснахме попадения. Виждате, че започнаха да треперят. Явно Левски е много висока летва за някои футболисти“, заяви Тодоров.

„Срещу Славия заслужавахме да вземем точка. Днес заслужавахме да спечелим след първото полувреме, но напълно заслужено Черно море спечели през втората част. Феновете ще получат оставка. Четири месеца знам през какво преминах. Лесно е да се говори отстрани. Трябва внимателно да се отнасяш с това, че са млади футболисти, но вече ми омръзна. Грешките на играчите са причината за оставката. Още от първия мач се започна. Когато не си вземеш поука става малко глуповато“, добави още той.

„Достатъчно е, омръзна ми вече да се занимавам. Казаха ми, че не съм пускал играч, а той по това време беше в Сърбия или заради някакви коефициенти съм казвал на футболист да играе по различен начин. Не искам да се занимавам с тъпи интриги. Футболът е за мъже и с това трябва да приключим. Това ще е решение на собствениците, а не мое кой да е следващия треньор“, каза Тодоров.

В срещата на “Герена” Левски вкара в 20-ата минута, когато Здравко Димитров центрира в наказателното поле, Найджъл Робърта свали топката с глава и Мартин Райнов реализира за 1:0. Гостите останаха с човек по-малко в края на полувремето, когато Илиан Илиев бе изгонен заради втори жълт картон.

В 55-ата минута Матео Стаматов сбърка при изнасянето на топката, Исмаил Иса центрира по земя, а Матиас Курьор успя да засече топката за 1:1. В 69-ата минута варненци стигнаха и до втори гол. Васил Панайотов бе изведен сам срещу вратаряи вкара в мрежата на Николай Михайлов.

Мачът започна с положения за „сините“. Още в 8-ата минута можеше да се стигне до гол във вратата на „Черно море“. Паулиньо центрира от ляво, топката прехвърли нападателите, а Цветомир Панов можеше да си отбележи автогол. Той насочи топката към своята мрежа, но Иван Дюлгеров успя да спаси вратата си.

След здрава битка в 20-ата минута Здравко Димитров центрира в наказателното поле, Найджъл Робърта свали топката с глава, а Мартин Райнов отново с глава вкара в мрежата на “варненци”. Две минути по-късно Робърта имаше шанс и за втори гол, но изпрати топката покрай вратата.

В даденото от рефера продължение Георги Кабаков показа втори жълт и съответно червен картон на Илиан Илиев. Футболистът загуби контрол на топката и фаулира Мартин Райнов, след което бе изгонен.

В 52-ата минута „Черно море“ направи контраатака, в която четирима варненци останаха срещу двама футболисти, но не успяха да завършат нападението с точен удар. В 55-ата минута Матео Стаматов сбърка при изнасянето на топката, „Черно море“ тръгна в атака, Исмаил Иса центрира по земя, а Матиас Курьор успя да засече топката между двама защитници на “сините” и резултатът бе изравнен. В 59-ата минута „Левски“ имаше златен шанс да вкара втори гол. Здравко Димитров центрира от дясно, Найджъл Робърта засече топката, а Дюлгеров спаси. Нападателят отправи втори удар, но Дюлгеров отново спаси, а след това Ивайло Найденов изпрати топката над гредата на варненци. В 69-ата пък Панайотов доведе „моряците“ до пълен обрат и реализита за 1:2.

До края на двубоя „сините“ опитаха да стигнат до равенство, но до нов гол така и не се стигна.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране