19.10.2020 | 7:11
Левски чак на деветото място, пак падна от Славия
Калоян Кръстев герой за "белите"

Славия отново успя да победи Левски. „Белите“ от „Овча купел“ удариха „сините“ за трети път през годината, след като спечелиха с 1:0 в 144-ото издание на най-старото столично дерби от деветия кръг на Първа лига.

Единственото попадение в мача отбеляза Калоян Кръстев в 36-ата мин.

Левски е чак на деветото място в класирането с 11 точки. Славия е предпоследен (13-ти) със 7 точки.

Още в третата минута „сините“ създадоха първата си по-опасно положение пред вратата на домакините. След центриране от ъглов удар се получи разбъркване в наказателното поле на Георги Петков, но ударът на Орлин Старокин излезе в аут.Малко по-късно Георги Вълчев стреля, но встрани от вратата на Николай Михайлов.

В следващите минути темпото на терена спадна и двата тима рядко създаваха нещо по-интересно. В 19-ата минута Андриан Краев стреля с глава след центриране на Здравко Димитров, но ударът бе доста слаб и не затрудни Георги Петков.

В 36-ата минута „Славия“ поведе. Георги Петков изрита силно една топка, която не бе отиграна добре от защитата на „сините“ и попадна на краката на Калоян Кръстев, който излязъл лице в лице с Ники Михайлов не сгреши и направи резултата 1:0.

Малко по-късно „Левски“ остана с човек по-малко на терена, след като Живко Атанасов бутна Атанас Кабов и получи директен червен картон.

В 45-ата минута Андриан Краев стреля с глава след центриране на Здравко Димитров, но не успя да уцели рамката на вратата.

В началото на второто полувреме двата тима продължиха в познатото темпо, като „сините“ бяха далеч по-активния отбор.

В 58-ата минута Здравко Димитров нахлу в наказателното поле, но ударът му не намери очертанията на вратата на „белите“. Само 120 секунди по-късно „Левски“ създаде най-опасното си положение. Матео Стаматов бе изведен сам в наказателното поле, като центрира към Здравко Димитров. Ударът на крилото от воле обаче мина над напречната греда.

В 70-ата минута Андреа Христов бе близо до отбелязване на гол, когато след центриране от корнер той опита удар към вратата на Николай Михайлов, но топката мина встрани от гредата.

В 82-ата минута Паулиньо опита да изненада Георги Петков с удар от разстояние, но топката мина високо над напречната греда.

До края „сините“ създадоха още няколко положения, но така и не стигнаха до изравнителен гол.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране