05.07.2020 | 16:30
Лили Иванова продаде фаталното си жилище за повече от 300 бона
Купувачът е 32-годишен бизнесмен

Лили Иванова най-накрая успя да продаде фаталния си апартамент в затворения комплекс „Силвър Сити“, заради който преди няколко години беше съдена от съседи.

Жилището се намира до Южния парк и е в близост до американското посолство, в местността Кръстова вада. Примата на родната популярна музика е трябвало да плаща такса поддръжка в комплекса, която включва разход за чистачка, градинар, водопроводчик, асансьор, противопожарна безопасност и още куп дейности.

Но вероятно не го е правила, тъй като не живее там, въпреки че подобна такса е задължителна за всеки собственик на апартамент там. Затова и домоуправителят Георги Хаджитодоров бе завел дело в Районния съд срещу певицата – по чл. 410 от ГПК – за неплатени парични суми до 25 000 лв.

Едновременно с това бе пуснал и още един иск за възбрана на имота заради задълженията. Щом разбрала, че ще трябва да се изправя пред съда, Лили веднага потърсила домоуправителя, за да си оправят сметките, пише „Телеграф“.

И така 3 месеца по-късно, на 25 юни 2016 делото е прекратено, тъй като Хаджитодоров си е оттеглил иска, след като изпълнителката си платила задълженията.

След падането на възбраната обаче, певицата решила, че при първа възможност ще се отърве от фаталния имот, обявила го за продажба, а купувачът бил 32-годишен мъж с фирма за търговия, която е член и на сдружение ДУЛО. Той броил 342 270 лв. на примата, която бе стопанка на жилището точно 10 години. Тя го купува през 2009 г. за 201 430 лв., което прави печалката й почти 150 000 лв.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране