12.06.2021 | 21:42
Лоши новини от Москва
Ръст от 70% в заболелите само за седмица

Само в рамките на една седмица в Москва се отчита ръст от 70% на новозаразените с коронавирус. Броят на хоспитализираните отчита повишение от 30%. Същият е и процентът на младежите заболели от новия вирус, пише fakti.bg.

Към момента в руската столица има 14 000 легла за прием на болни. От тях 78% са заети, съобщават от кризисния щаб.

“Във връзка с новата вълна от заболели, руската столица за момента не възнамерява да въвежда пропусквателен режим”, съобщи пред журналисти заместник-кметът на Москва, отговарящ по въпросите на социалното развитие и ръководител на оперативния щаб по контрол и мониторинг на ситуацията с коронавируса Анастасия Ракова.

В същото време ръководителят на центъра “Гамалея” Александър Гинцбург разкритикува мнението на някои лекари, че е по-добре коронавирусът да бъде преболедуван и предупреди, че след болестта някои пациенти могат да останат инвалиди. “Непонятно ми е как може да се говорят такива неща: “Преболедувайте и ще бъдете защитени”. Това е напълно неправилно. Хората стават инвалиди”, допълва Гинцбург и уточнява, че възстановяването след преболедуване може да отнеме до половин година.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране