06.04.2020 | 9:43
МВР предупреждава: Не вдигайте на обаждания с код 00 223
Наглеците позвънили и на директора на Областната дирекция на МВР в Пазарджик

Полицията в Пазарджик предупреждава гражданите да не отговорят на непознати телефонни повиквания, особено на телефонни номера с код 00 223.

Кодът е на африканскага държава Мали, а целта на измамниците е да поддържат дълъг телефонен разговор, което би натрупало големи сметки на българските абонати, каза говорителят на полицията Мирослав Стоянов, цитиран от БНР.

„Това е някаква опция за печелене на средства от хора, които се обаждат от много далече, извън територията на Република България, по всяка вероятност от страни от Африка. Дори и на директора на Областната дирекция на МВР в Пазарджик имаше две подобни кликвания, на служебния му телефон.

Тоест тези хора не подбират на чий телефон звънят, обикновено мобилен, и очакват връщане на обаждането, като по този начин човекът рискува да натрупа много висока сметка за мобилния си телефон, тъй като това са страни, които са извън ЕС и там тарифирането на минута е много по-голямо, в пъти над нормално допустимото.

Призоваваме гражданите, когато получават подобни обаждания от непознати номера, особено с телефонни кодове, които са извън рамките на Европейския съюз, да не връщат обаждания. Апелираме затова да бъдат внимателни“, обясни Стоянов.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране