06.05.2021 | 8:25
Мика Зайкова: Имате милиончета за субсидията си, а нямате пари за пенсионерите (ВИДЕО)
"Българските пенсионери мизерстват, те са най-бедните в Европa"

„Само преди 10 минути вие гласувахте да си запазите субсидията. Донесохте от девет дерета вода, за да докажете, че трябва да имате милиончета във вашата субсидия, а сега за българските пенсионери няма пари“. С тези думи народният представител от „Има такъв народ“ Мика Зайкова се обърна към представителите на ГЕРБ по време на обсъжданията в парламента за актуализация на пенсиите.

„Не си ли спомняте какво каза господин финансовият министър, че нашият фискален резерв е в прекрасно състояние и има 8,5 милиарда там. Колегите са изчислили колко трябват – 185 милиона на месец. До края на годината трябват 1 млрд. и 110 милиона лева. Извинявайте, колеги, но ще намерите пари за българските пенсионери“, каза Зайкова.

„Българските пенсионери мизерстват, те са най-бедните в Европа. Не ви ли е неудобно да кажете, че няма пари. За всичко друго имате пари. Милиончетата да си ги сложите в субсидията имате, а нямате пари за българските пенсионери. Ще намерите! Има във фискалния резерв пари!“, категорична бе тя.

Източник: Фрог нюз

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране