20.02.2020 | 3:35
Много грозно: Агитката на Радев освирка паметника на Апостола
Викове „Мафия“ белязаха церемонията

В центъра на София се проведе възпоменателната церемония по случай 147 години от обесването на Васил Левски пред Паметника на Апостола. Тя за нещастие премина под знака на грозни сцени и безпрецедентно политизиране на свещеното за българите място.

Представителите на организираното за президента и БСП „гражданско шествие“ изключително грозно освиркваха речта на кмета на София Йорданка Фандъкова. Свирня, викове „Мафия“ и „Румен Радев, Румен Радев“ оскверниха днешната черна дата, на която скланяме глава пред Апостола на свободата.

Президентът също не се посвени да използва дадената му трибуна, за да говори за политика. Вместо за свещеното дело на Левски, речта му беше посветена на собствените му политически стремежи.

„Левски не обича склонени глави. Не да склоним, а да изправим глави сме дошли тук – на Паметника на Васил Левски. Време е да спрем да търсим утеха в историята. Време е да се отучим да черпим достойноство от саможертвата на героите ни. Свободата и достойнството нито се наследяват, нито могат да се вземат на заем. Всяко поколение води своите битки за тях. Нашата битка за идеала на Апостола е сега. Свободното слово, честните избори, разделението на властите са похитени и опорочени и днес се питаме това ли е чистата и свята Република на Дякона“, заяви Радев, който в началото на словото си призова своята агитка да запази тишина.

Радев заяви, че причините за нашите неволи днес са и „нашето собствено униние, примирението с лъжата и грабежа. Нашите българи желаят свободата, но я приемат, ако им се донесе в къщата на тепсия“, цитира Радев думите на Дякона.

„Преди 147 години на това място Васил Иванов Кунчев извървява последните си земни стъпки и вместо смърт среща безсмъртие. Вместо забрава – вечна слава. Вместо тъмнина, запалва факела на свободата“, гласеше освирканото слово на Йорданка Фандъкова.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране