28.03.2023 | 15:52
Над 93 хиляди лева от Национален фонд „Култура“ отишли за травестити! (ВИДЕО 18+)
Арогантност: Травеститите плашат със съд. Мъжете, преоблечени като жени, се припознаха като изкупителни жертви на политиците дни преди изборите

Над 93 хил. лв. от Национален фонд „Култура“ е получил организаторът на подкрепено от държавната институция драг куин шоу тази неделя в столично ЛГБТИ заведение. Това показа справка на „Труд news“ в годишния отчет на фонда за 2022 г.

„Проектът е реализиран с подкрепата на Национален фонд „Култура“ по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“, пише на плакатите на събитието, провело се в неделния следобед.

Мероприятието е описано така:

„В най-женския и палав месец е време да изпратим зимата и да се разгорещим с Kinky Dringo 18+! Традицията повелява всички палавници да се явят на най-духовитото следобедно събитие на The Steps в последната неделя на месеца.

За да сбъднем и най-смелите ви фантазии и желания сме поканили не две, а три Драг Кралици! Те ще ви завържат за столовете и ще въртят топките в Дринго сферата, докато някой не направи линия-две или запълни цялото картонче. За най-непослушните ще има и специални награди.

Звездното Драг трио, което ще ни забавлява до скъсване и ще ни изпоти от удоволствие са сексапилната пума Пина, горещата Малина и най-свежото и изкусително бижу Емануела!“

Фирмата зад заведението The Steps – „Сингъл Степ“ ЕООД, е получила от фонда миналата година общо 93 248.04 лв., от които 77 046.66 лв. по програмата „за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Травеститите плашат със съд

С наближаването на изборите за пореден път ставаме свидетели как политици използват ЛГБТИ общността като изкупителна жертва на популистки провокации и клевети чрез насърчаване на страх и омраза. The Steps не за първи път става обект на провокации с политическа мотивация. Броени дни преди изборите сме свидетели на нова координирана клеветническа кампания по повод инициативата ни Drag Bingo.

Това се казва в разпространена късно снощи позиция на организаторите на събитието. “Драг изкуството представлява важна част от историята и културата на ЛГБТ общността като артистично средство за себеизразяване и протест срещу наложените обществени стереотипи. За нас е гордост да празнуваме красотата и разнообразието на драг изкуството”, се казва още в сълзливото съобщение. Организаторите обясняват, че големият интерес от разнообразна публика към всяко тяхно драг събитие демонстрира каква важна част от съвременната култура е драгът (преобличането на мъже като жени – б.р.). Те благодарят на Национален фонд “Култура” за подкрепата и доверието към проекта, (оказва се, че събитието Drag Bingo е само малка част от него), тъй като финансирането на такива инициативи е не само ключово средство за овластяване и противодействие срещу дискриминацията, но и иновативен метод за културно обогатяване и включване на различни публики.

“Ще продължим да изпълняваме одобрения от НФК проект, спазвайки всички изисквания на фонда; подобни провокации не са ни разколебавали, няма да успеят и в бъдеще”, обещават организаторите на травеститското шоу.

Накрая те категорично “осъждат всякакви опити за провокации и теглене на предизборни политически дивиденти, насочени към ЛГБТ общността и си запазваме правото да предприемем правни мерки срещу подобни клевети”.

От Министерството на културата назначиха проверка, за да бъдат изяснени обстоятелствата и целесъобразността на финансиране на проекта с присъстващ хазартен елемент „Дългосрочна програма за растеж на The Steps – иновативно мултифункционално културно социално предприятие“, който е бил финансиран от Национален фонд култура през 2022 г. по програмата „Възстановяване и развитие на частни културни организации“ в категорията „Културно предприемачество“.

 

https://www.facebook.com/danielpmitov/videos/732158891785119/

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране