25.04.2023 | 15:22
НАП пусна на търг къщата на Милко Калайджиев
В момента тече дело на фонд "Земеделие" срещу изпълнителя на "Я елате, пиленца, при Батко"

НАП обяви за продажба на търг къщата за гости в село Мезек на известния поп фолк изпълнител Милко Калайджиев.

600 000 лева е стартовата цена, а размерът на депозита за участие е 120 хил. лв., като трябва да се внесе до 5 май, се посочва в обявлението на приходната агенция.

Тайното наддаване за луксозната двуетажна сграда на изпълнителя на “Я елате, пиленца, при Батко” е насрочено за 15 май тази година.

В описанието на имота е записано: “Къща за гости за алтернативен селски туризъм, с площ 340,93 кв.м., състояща се от два надземни етажа и полусутерен, както и заедно с всички останали постройки, включително жилищна сграда с площ 20 кв.м.

Имотът има изграден водопровод, канализация, електрификация. Разполага с 5 комфортно и модерно обзаведени стаи. В стаите има климатик и централно отопление, WI-FI, интернет, цифрова телевизия и LED телевизор. Всяка стая разполага със собствен санитарен възел с душ кабина. Сградата е в отлично състояние”.

В края на 2019 беше обявено, че къщи за гости у нас ще трябва да върнат общо 46,4 млн. лв. като резултат от проверката на Държавен фонд „Земеделие“( ДФЗ) на всички обекти, които са направени с европари по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година.

Тогава беше обявено, че Калайджиев трябва да върне около 304 000 лева за неизпълнение на бизнесплана. Специално за неговата къща се вдигна много шум в медиите. Още по време на проверката, която се извърши два месеца преди да изтече 5-годишният мониторингов период, певецът заяви, че няма от какво да се страхува.

“Изряден съм, декларирал съм всичко, а къщата се използва по предназначение”, категоричен бе той.

Освен това, в този имот аз имам инвестирани над 200 000 лв. лични пари, на които беше търсен произхода, изтъкна популярният изпълнител пред stmost.info. Дворът от 1,2 дка е мой, построил съм басейна в него 2 години след проекта, посочи Милко Калайджиев.

Преди три години популярният певец заведе съдебно дело срещу Държавен фонд „Земеделие“, което спечели пред Върховния административен съд без право на обжалване.

Месец по-късно ДФЗ заведоха ново дело по друг член, което в момента се гледа на последна инстанция. Въпреки това от НАП побързаха да обявят процедура за продажба на имота.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране