25.06.2019 | 12:50
Няма да премахват постройки от терасата на Пламен Георгиев
Строителният контрол на район "Слатина" установи, че барбекюто върху покрива е незаконно, но актът им е обезсилен

Няма да бъдат съборени постройките върху терасата на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Актът за събарянето им е отменен от Столичната община.

Строителният контрол на район “Слатина” установи, че барбекюто върху покрива на Георгиев е незаконно, но актът им е обезсилен.

През април “Контрол по строителството” на столичния район “Слатина” установи, че има проблем с терасата с барбекю на Пламен Георгиев и издаде акт за събаряне.

“Строежът е извършен без издадени строителни книжа. Покривната му конструкция е изградена над определената с кота “било” по виза максимална височина.”

Пламен Георгиев обжалва акта. На 12 юни директорът на строителния контрол на голямата община Влади Калинов я обезсилва със своя заповед.

“Факт е, че въвеждането на сградата в експлоатация се е случило, след като това нещо е било извършено и построено отгоре. Нищо след това не се е случило”, обясни арх. Влади Калинов, директор на “Общински строителен контрол”.

За тази постройка има строителни книжа, които показват една колониада, за самия покрив не сме намерили такава, каза в отговор на въпрос арх. Калинов.

На друг въпрос възможно ли е да няма строителни книжа един покрив и това да е законно, архитектът отбелязва: “Възможно е, когато е допустимо”.

Скандалът с терасата върху покрива на жилището на Пламен Георгиев започна с твърдение на организацията “Антикорупционен фонд”, че той е пропуснал да декларира 186 квадратни метра от своя апартамент. Георгиев опроверга твърдението. Започна обаче проверка за законността на навеса.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране