04.04.2020 | 2:30
Няма нужда от самохвалството на министър-председателя
От БСП ще предложат свои икономически мерки

Ако не пресечем тази криза сега, по отношение на бизнеса, ако не дадем шанс на хората без доходи да се почувстват спокойни, ние няма да си свършим работата, защото търпението на хората се изчерпва. Много от тях няма да могат да си останат по къщите, защото нямат доход”, такова мнение изрази Кристиан Вигенин, депутат от БСП и зам.-председател на Народното събрание, в предаването ”Панорама” по БНТ.

”Като цяло подкрепяме действията на Оперативния щаб, но все пак няма нужда от самохвалство от страна на министър-председателя”, каза Вигенин.

Той коментира, че в момента няма парламентарен контрол, а министрите не информират за напредъка по отношение на справянето с епидемията.

Включително и днес, когато Народното събрание потвърди удължаването на извънредното положение до 13 май, не получихме информация какво е свършено до момента и какво го изисква. Това е неглижиране на необходимостта да се информира обществото какво се случва. Отчетността на едно правителство е пред Народното събрание”, изрази своето възмущение социалистът.

Депутатът от левицата каза още, че сега единствената опция е писмено да задават въпроси на министрите, а после гражданите трябва да търсят някъде на сайта на Народното събрание сканираните отговори.

Според Вигенин заради извънредното положение в момента са ограничени права на граждани, а благодарение на настояването на БСП е включен и членът на конституцията, че има права, които не могат да бъдат нарушени.

Кристиан Вигенин каза, че предложението за промени в бюджета е недостатъчно като обхват, а със заем от 10 млрд. лв. се развързват ръцете на правителството за мерки, които няма да бъдат санкционирани от парламента.

Той допълни, че огромна част от бизнеса не приема мярката ”60:40”, като затова и няма голям интерес към нея. Поради това от левицата ще предложат свои икономически мерки.

”Не казваме да се даде повече, казваме да се даде по-умно. Тези стотици милиони за модернизацията на армията е логично да бъдат отложени за следващата година. Нека бъдат насочени към хората, които са загубили своя доход”, каза още Кристиан Вигенин.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране