14.03.2023 | 10:59
Обрат! Прокуратурата отряза Диана Димитрова, няма да се занимава с Вергов
По преписката не се събраха данни за отправени заплахи или осъществена принуда от конкретни лица срещу личността на актрисата

Софийската районна прокуратура отказа да образува досъдебно производство за упражнено насилие срещу актрисата Диана Димитрова от колегата й Юлиян Вергов.

Решението на прокурор Иво Боев е, че не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер, поради което преписката се прекратява. Постановлението за отказ е с дата 1 март т.г. и бе публикувано от актрисата в профила й във Фейсбук.

„По преписката не се събраха данни за отправени заплахи или осъществена принуда от конкретни лица срещу личността на Диана Димитрова“, пише още прокурор Боев.

Според СРП едностранни са и твърденията за лицето, причинило нараняванията по тялото на актрисата. Димитрова твърди в сигнала си, че това е Юлиян Вергов.

„Действително в настоящия казус се установява, че по тялото на Диана Димитрова има причинени мекотъканни травми – оток и кръвонасядания в областта на лява предно-странична част на лицето и лява раменница…Ако се приеме, че извършител на деянието се явява действително лицето Юлиян Вергов, то следва да се посочи, че предвид отношенията, които имат двамата, категорично се отхвърля възможността наранявания да са причинени по хулигански подбуди. Т.е прегражда се възможността деянието да се квалифицира като престъпление“, пише още в постановлението.

Диана Димитрова обяви, че е била жертва на насилие в края на ноември м.г. отново с публикация в профила си в социалната мрежа. Постът бе придружен от четири снимки, показващи нанесените ѝ наранявания. Тогава актрисата обясни как преди 5 години е била физически малтретирана от свой популярен колега, при това в присъствието на целия екип на продукцията, в която е участвала по онова време. Въпреки че актрисата описва подробно случилото се, тя не разкри самоличността на своя насилник.

Впоследствие прокуратурата се самосезира, а сега от СРП уточняват, че дори да се приеме, че извършител е именно Юлиян Вергов, то казусът попада в сферата на частното обвинение т.е. пострадалият трябва да подаде жалба в съда.

По време на проверката освен показанията на Димитрова, такива са дадени от Юлиан Вергов, Грета Манчева, Евтим Милошев и Велина Павлова.

А от изключителна важност били сведенията на Павлова, която е художник-костюми на сериала „Откраднат живот“, по време на чиито снимки се разиграва и въпросната случка. Тя опровергава заявеното от Диана Димитрова, че по нейна молба е напуснала помещението, в което са се намирали тримата – Павлова, Димитрова и Вергов, и така всъщност се е превърнала в пряк свидетел на сцената.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране