07.09.2021 | 12:29
Олимпийска гордост Стойка Кръстева обяви край на кариерата си!
Златната медалистка от Токио повече няма да се боксира
Стойка Кръстева

Олимпийската шампионка по бокс от Токио 2020 Стойка Кръстева слага край на състезателната си кариера. Златната ни медалистка в категория до 51 килограма, която е носител на още две европейски титли, както и на два сребърни медала от световни първенства, взе решение да се отдаде на треньорството.

“Събрахме се с целия екип и обсъдихме ситуацията. Взехме решение да прекратя кариерата си като състезател и да се отдам на треньорска дейност. Преценихме, че вече е късно да стартирам подготовка за световното първенство, което ще е през декември, защото вече трябваше да съм започнала тренировъчен процес и да съм в залата. Взех решението и ще продължа с работата си като треньор. Освен това смятам да обърна по-голямо внимание на съпруга си и семейството си”, коментира решението си Стойка Кръстева.

Единствената олимпийска шампионка на България в женския бокс първоначално сложи край на кариерата си през 2018 г., след като спечели сребро от световното първенство. Само година и няколко месеца по-късно тя се върна в залата и отново сложи боксовите ръкавици, а в началото на август спечели златен медал в Токио по безапелационен начин.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране