03.04.2020 | 17:49
Парното и топлата вода в Плевен поевтиняват с близо 16 %
Препоръчваме на абонатите ни да се свързват с нас по телефон или на електронна поща, казва директорът на дружеството инж. Йордан Василев по повод въведeното извънредно положение в страната заради коронавируса

-Инж. Василев, как клиентите Ви могат да платят сметките си, като отвсякъде ни призовават да си останем у дома?

-Осигурили сме възможност за безкасово плащане. Единият вариант е по банков път с платежно нареждане. Към момента банките работят нормално и ние препоръчваме на клиентите да погасяват сметките си онлайн от дома или офиса. Друга алтернатива е като използват системата на ePay. Необходима е само регистрация.Препоръчваме на клиентите ни да заявят електронна фактура.

Безкасовите начини на плащане спестяват време и усилия на потребителите. Те са най-сигурният и удобен начин да изпълним апела на институциите да не излизаме навън, ако не е крайно наложително.

-Преди дни КЕВР излезе с официално решение за новите цени за топлинната енергия от 1 април. С колко процента е намалението в Плевен?

-От началото на месец април мегаватчас топлинна енергия струва 71,68 лв., вместо досегашните 84,98 лв. Поевтиняването е с 15,65% или с 13,30 лв

-Как ще се извършва отчетът на уредите?

-Призоваваме всички клиенти на визуален отчет да подават месечните си показания към фирмите за дялово разпределение по посочените от тях начини – телефон, имейл или други. Това е с цел да се гарантира безопасността на гражданите и служителите. Един от ефективните начини да се ограничи разпространението на Ковид 19 е да се сведат до минимум всички контакти

-За да бъдем полезни на потребителите Ви, как те могат да се свържат с дружеството?

-Препоръчваме на абонатите ни да се свързват с нас по телефон или на електронна поща. За сигнали и проблеми с топлоснабдяването, клиентите ни могат да се обадят на телефона за аварии. Нашите дежурни екипи са в готовност да реагират на всеки проблем. На сайта ни може да бъдат намерени актуалните новини, както и полезна потребителска информация. Уверявам Ви, че продължаваме да изпълняваме служебните си ангажименти и да работим в полза на клиентите, независимо от настоящата извънредна ситуация.

-Смятате ли, че институциите реагираха бързо и адекватно по време на кризата?

-Ние сме една от малкото страни, в която бяха взети бързи и навременни мерки още от самото началото. Всеки ден следя целия информационен поток и действията на Националния оперативен щаб и правителството. Ниският процент на заразени с корона вирус, в сравнение с останалите страни, показва, че вървим в правилната посока.

Присъединявам се към апела на институциите да се излиза от дома само в крайни и наложителни случаи. За хората, които нямат възможност да работят дистанционно, нека използват всички предпазни средства по време на работа и съблюдават мерките за безопасност.

Призовавам гражданите да бъдат отговорни, както за личното си здраве, така и за околните. Действията ни днес, трябва да се правят с мисъл за бъдещето. Вярвам, че с дисциплина, заедно ще преборим Ковид 19.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране