11.06.2021 | 16:23
Пеевски не може да си купи дори билет за трамвай след санкциите
В момента се оказва, че той не притежава никаква собственост в България, коментира Вера Ахундова

”В момента се оказва, че лицето Делян Пеевски не притежава никаква собственост в България, никаква фирма. Тази жалба ”Магнитски” нямаше да има никакви последствия, ако не беше вярно всичко, което сме описали. Доколкото разбирам почти нищо не е останало тук, дори самите сгради са продадени. Освен сградата на ”Юрий Гагарин” и Благоевград БТ, може би са кухи структури.”

Това заяви по “7/8 ТВ” д-р Вера Ахундова от сдружение “Ние, гражданите”, което е изпратило сигнали, които, по думите ѝ, са довели до санкциите от Държавния апартамент на САЩ към родни бизнесмени.

“Доколкото знам, в София на мястото на сградата вече се строи някакъв комплекс. Ако е вярно това, което ни обясниха нашите колеги адвокати в Щатите, че има няколко страни, които признават и прилагат директно “Магнитски”, сред които Канада, Саудитска Арабия и Дубай, Естония, Латвия, Англия с някои изменения, в ЕС още се питат дали да има закон “Магнитски” или не. Ако това е вярно лицето Пеевски не би трябвало да може да си плаща дори и билетчето за трамвай или метро.

За лица като Пеевски и Божков това, което се намери официално, би трябвало да е запорирано извън България. За България не знам, тук имаме един странен и съществен проблем – тези хора са работили с почти всички банки. Тези средства в техни сметки и фирми ще бъдат запорирани. “Магнитски” има и друга система за следене. Ако например прехвърлят фирмата на трето лице, има как да проследят, чрез телефонни връзки, чрез разследване на миналото, бивши и минали финансови операции от преди време. Може да се провери дали тези хора попадат при свързаните лица”, каза още тя.

eurocom.bg

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране