24.08.2022 | 18:17
Петков избута журналист и обяви: Заведох дело за клевета срещу Борисов за половин милион лева! (ВИДЕО)
"Той е доказан лъжец! Трябва да спрем този тип стари лъжци и мутренски похвати да сменят главната тема на деня"

“Току-що заведох дело срещу Бойко Борисов за клевета за половин милион лева. Този човек вече е осъждан за клевета, доказан лъжец. Омръзна ми да слушам всичките му лъжи за посредници, за комисионни, за всякакви клевети, за които той непрекъснато говори навсякъде”, това каза бившият премиер Кирил Петков. С иска си той реагира на дадената по-рано пресконференция от Бойко Борисов и ГЕРБ и обвиненията за офшорни сметки на знакови лица от” Продължаваме промяната”.

” Трябва да спрем този тип стари лъжци и мутренски похвати да сменят главната тема на деня” , добави още бившият премиер и се закани ПП да продължат работа по реформирането на Антикорупционната комисия.

След товя Петков си изпусна нервите и  заби лакът на журналиста Николай Караколев, който искаше да го прекъсне с въпрос.

С широка усмивка Петков заяви на Караколев, че не го е ударил: „Това се глупости“, врътна се на другата срана политикът.

“Ще ходим до края на това дело, за да бъде осъден. Неговият арест е само първата стъпка. Жалбата е за клевета за това, че Борисов каза, че сме взели средства от посредници и че сме взели някакви комисионни”, допълни той.

“Арестът на Борисов е само първата стъпка. След втори октомври ще си довършим работата. Хора като него трябва да отидат на реално правосъдие”, добави Петков. Според него МВР е събрало безспорни факти срещи лидера на ГЕРБ и той ще отиде в затвора. Освен Васил Божков имало и свидетели, че Борисов е взимал огромни суми пари през финансовия министър.

Петков подчерта, че са успели да вдигнат пенсиите и да дадат безплатни детски градини, задачата след 2 октомври е повишаване на минималната заплата – до 50% от средната.

Експремиерът определи атаките от Борисов за “пици с кристали” като “фантазии на един стар човек, който има реални проблеми”.

Седемте договора за американски газ пък били с 30 долара под пазарната цена в Европа. “Каквато е пазарната цена в Европа, TTF, 30 долара надолу бе цената, която до говорихме за седемте танкера. Видяхте как за две седмици намерихме тези танкери да бъдат реално пристанати. Вчера говорих и с енергийния министър на Гърция,  който каза, че има възможности и ще има и търгове за тези места, където танкерите могат да отидат”, заключи бившият премиер Кирил Петков.

 

https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/746772196433150/

 

 

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране