03.10.2022 | 7:14
Петков и Василев: Отговорността сега е на ГЕРБ, с тях коалиция няма да правим (ВИДЕО)
"Ние ясно казваме, че сме загубили изборите с три процента"

Искаме да уважим избора на хората, поради което сега ГЕРБ носят огромна отговорност. Сега е техен ред да направят коалиция, тъй като народът им даде мандат. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Той бе категоричен, че от ПП няма да влизат в коалиция с партията на Борисов.

„Ние обещахме на нашите избиратели, че коалиция с ДПС и ГЕРБ няма да бъде направена. Ние обещаваме преди изборите и ще си изпълним обещанията“, подчерта той.

„Ние ясно казваме, че сме загубили изборите с три процента. Това дава ясен мандат на ГЕРБ и ДПС да направят коалиция и да управляват страната. Ние ще се борим за европейска България, със социален бюджет, който ще увеличава доходите на хората. Чака ни нелека зима, желая успех на ГЕРБ във формирането на правителство, коментира от своя страна и Асен Василев.

По думите му от ПП не са съгласни с начина, по който ГЕРБ са управлявали страната, но „така решиха българските граждани“.

„Ние вярваме, че България трябва да тръгне по нов път. Нашите 60 депутати, ако имаме и толкова, няма как да попречат на формирането на коалиция“, поясни още Василев.

И Петков, и Василев бяха единодушни, че отсега-нататък ще бъдат конструктивна опозиция, както е отредил българският народ, и ще следят за харченето на всеки един лев на българските данъкоплатци.

„Само да ви кажа, че няма такова нещо като експертен кабинет, защото всеки кабинет е подкрепен от политически партии. Всеки кабинет е политически, така че ние много ще внимаваме хората да не се заблудят от думи като „експертен кабинет“, закани се Кирил Петков.

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране