06.09.2020 | 7:18
Пиронкова продължава да изумява, постигна нова победа
Българката елиминира и Дона Векич, класира се на 1/8-финал на US Open

Цветана Пиронкова продължава да се представя великолепно на US Open. Бившата първа ракета на България се класира за осминафиналите, след като се наложи с 2:0 сета над Дона Векич (Хърватия, №18), в отделните части 6:4, 6:1.

Мачът започна равностойно, като след първите 6 гейма пробиви нямаше. Пиронкова успя първа да стигне до брейк за 4:3, но веднага Векич изравни. Последва трети последователен прибив и Пиронкова получи шанса да сервира за сета, който не пропусна.
През втората част Пиронкова проби за аванс 2:1, възползвайки се от две последователни двойни грешки на хърватката. Впоследствие затвърди на 15 с лекота и дръпна в резултата с 3:1 гейма.

След нова точка за пробив последва нова двойна грешка на Векич, след която резултатът стана 4:1. До края на срещата Цвети нямаше проблеми да си подпечата място във втората седмица на турнира.

Това беше четвърти двубой между двете, като Пиронкова регистрира четвърти успех. В спор за място на четвъртфиналоте Цвети ще срещне Мадисън Кийс (САЩ, №7) или Ализе Корне (Франция), които откриват програмата на вечерната сесия (не преди 02:00 часа) на централния корт „Артър Аш“.

С победата си днес Пиронкова изравни най-доброто си класиране в турнира – осминафинал от сезон 2012 (тогава загуби от Ана Иванович).

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране