29.04.2022 | 18:39
Плевнелиев: България трябва да доставя оръжие на Украйна (ВИДЕО)
"По логиката на Радев, ако Путин трябва да смачка украинците, дава ли си сметка държавният глава, че ние може да сме следващите"

България трябва да доставя оръжие на Украйна, за да може да даде шанс на украинския народ да защити не само себе си, но и нас. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV президентът Росен Плевнелиев (2012-2017).

„Защото по логиката на Радев, ако тази война трябва бързичко да свърши, тоест Путин да смачка украинците, дава ли си сметка държавният глава, че ние може да сме следващите. И тогава пак ли ще важи същият принцип – Не, не, да не даваме оръжие на българите. Дайте тука, Путин да ги смачка колкото може по-бързо“, каза той.

По думите му позицията да се отиде в Киев е била правилна.

„Хубави бяха посланията от Зеленски и от министър-председателя на България, и слава Богу, че в последните два дни има някакво преориентиране на управляващите, някакъв свеж полъх“, допълни Плевнелиев.

Според него преди 3 дни страната ни е била на грешната страна на историята:

“В един исторически момент, когато маските паднаха, когато всичко стана черно и бяло, когато е ясно, че Путин е един нов Сталин, когато е ясно, че Русия е агресор, а Украйна е жертвата – България беше абсолютно на грешната страна от историята, гърчеше се някъде в периферията и щеше да изяде шамарите и от двете посоки със страшна сила. Последните 2 дни нещо им стана на управляващите, поне на някои от тях, и от Путин получиха последен шанс да направят нещо смислено с държавата”, отбеляза Плевнелиев.

Цялото интервю!

1 коментар

  1. Василева каза:

    И ЗА ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВАТЕ Г-Н ПЛЕВНЕЛИЕВ!!!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране