19.11.2022 | 19:54
Поклон пред Веско – откривателят на Сашко! Не иска да чува за 100-те хил. лева награда (ВИДЕО)
„Респект към детето! Оцеляло е само, ние само му помогнахме да се прибере. Той е боец!"

Поклон пред благородното дело на Веселин Георгиев – спасителят на Сашко от Перник. 12-годишното момче беше открито живо в гората край Радомир – около 14:30 часа днес.

Героят Веско обясни, че не иска и да чуе за прословутите 100 000 лева награда, обявени ден по-рано от таткото на изгубения преди 9 дни Александър.

Докато спасителите на Сашко даваха изявление, репортерите напористо ги разпитваха дали очакват да получат тлъстата сума от бащата Александър Цветанов.

„Не можах да повярвам, когато го видях! Пет секунди стоях и го гледах. В момента, в който видях, че си пое въздух и мръдна, извиках едно момче до мен, за да го завием и затоплим”, разказа Веселин Георгиев.

Той и колегата му в клуба по делтапланеризъм Милко Михалков бяха изключително развълнувани. Споделиха, че късметът да намерят Сашко е бил на тяхна страна. Участвали в издирването му още от първия ден. Както е известно, в търсенето на Сашко се включиха страшно много доброволци. Те не се отказаха до последно и затова развръзката е благоприятна.

Сашко е открит в труднодостъпна местност.

„Детето е оцеляло, защото се е борило. През цялото време то е било в планината. Мястото, където го открихме, е дълбоко дере. Детето е било в безпомощно състояние, борило се е. По външния му вид си личи, че се е движело – мръсен, изтощен, гладен. Дадохме му вода и го сгряхме. Планината може да е майка и мащеха, в случая е била майка”, каза спасителят Милко.

„Респект към детето! Оцеляло е само, ние само му помогнахме да се прибере. Той е боец!”, добави още спасителят. Първото, което детето казало, е да поиска вода.

“Пари никой не иска! Никой не е излязъл за парите, ние го търсим от първата нощ”, каза още Милко Михалков.

 

https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/1337458323735022

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02vr2LQuuzpY7TUZfiMLJ29C1tXeNmDQBqyAmfa4bpkj2nPs6v5mMnvymuXUAKEiCgl&id=100929589157946

 

https://www.facebook.com/bnradio/videos/3364341260472487/

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране