02.12.2020 | 8:55
По Гербаджийска линия: Правителството подпомага „Пайнер“ с близо 300 000 лева
Собственикът Митко Димитров е известен като един от основателите на ГЕРБ, дори беше в листите, после спряган за кмет на Димитровград, но впоследствие се отказа

С близо 300 000 лева българското правителство подпомага компанията „Пайнер“. Това стана ясно от публикувани документи по програма Иновации и конкурентоспособност.

Парите за всички трудоспособни лица, останали без работа, ще бъдат получени след края на локдауна. Това ще се случи в секторите на малкия и среден бизнес, както и за заведенията и фитнесите.

Общо 286 442.25 лева ще бъдат дадени на две фирми – на Пайнер ООД – 150 000, и на Пайнер медия ООД – 136,442.25 лева.

Собственикът Митко Димитров е известен като един от основателите на ГЕРБ, дори беше в листите, после спряган за кмет на Димитровград, но впоследствие се отказа.

Подобен случай имаше през 2013 година, когато бе изнесена информация за подпомагане на сектора на поп-фолк музиката с еврофондове.

В дните на икономически трудности правителството компенсира редица компании по различни начини. За „Пайнер“ е избран пътят през европарите, но остава въпросът в какви точно иновации се впуска тази компания. Програмата приключва в края на календарната 2020 година.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране