24.09.2021 | 17:53
Правителството на Стефан Янев е гарант за стабилност и сигурност
Според Илияна Йотова след изборите ще има диалогичност

Правителството на Стефан Янев е гарант за стабилност и сигурност. Успява да удържи ситуацията, въпреки тежката международна конюнктура. Служебният кабинет гради стабилната основа за следващо редовно правителство и съм убедена, че ще остави добро наследство. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по Дарик радио.

Тя заяви, че очаквано служебното правителство ще се използва от опонентите на президента в опит да ерозират подкрепата в него.

„Вярвам, че хората оценяват огромната отговорност, която пое президентът със съставянето на два служебни кабинета“, посочи Йотова.

Като най-добрия начин определи вицепрезидента решението на държавния глава за избори 2 в 1 от гледна точка на спестяване на средства.

„Трябва да се направи много сериозна информационна кампания, за да не препятстват машините конституционното право на всеки да направи своя избор“, посочи Илияна Йотова и призова гражданите да бъдат не просто слушатели и зрители в кампаниите, а активни коментатори.

Вицепрезидентът е убедена, че след изборите ще има повече диалогичност и съгласие, както и конкретни предложения по 4-5 спешни приоритети за България.

„Аз ще се стремя да бъда част от това разбирателство и от постигането на максимален обществен консенсус по спешните мерки, които трябва да предприемем във връзка със здравната и икономическата криза“, заяви Йотова.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране