25.02.2021 | 16:48
Предизборно: Дават допълнително пари на пенсионерите
В този момент възрастните хора имат нужда от допълнителна помощ, свързана и с лекарства, и с по-големи трудности в изхранването, каза Кирил Ананиев

Сто и шест милиона лева допълнително ще бъдат дадени на българските пенсионери през април. Това съобщи пред журналисти в Билинския манастир министърът на финансите Кирил Ананиев.

По думите му това е добавката от 50 лв., която правителството е поело като ангажимент да се изплаща до приключване на извънредната епидемична обстановка. На този етап тя е до 30 април и 50-те лева са гарантирани, заяви Ананиев.

Според него макар, че се намираме в изключителна ситуация от гледна точка на пандемията, ако тя продължи, правителството е в правомощията си да удължи това изплащане.

„В този момент възрастните хора имат нужда от допълнителна помощ, свързана и с лекарства, и с по-големи трудности в изхранването, посочи министърът. По думите му тези хора са изнесли голяма част от изграждането на държавата и заслужават подобен добър жест. В никакъв случай той не е предизборен, средствата са предназначени за потребности, които хората имат“, увери Ананиев.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране