19.05.2022 | 14:44
През лятото курортът Мальовица ще се превърне в арена за приключения за малки и големи
Зимната писта за шейни става писта за летен тубинг, пускат въжен тролей, бънджи батути и много детски катерушки

Рила планина е едно от най-подходящите места за любителите на приключенията, както през зимата, така и през лятото.

В последните 2 години курортът Мальовица се утвърди като предпочитана дестинация за любителите на зимни спортове благодарение на обновените ски съоръжения и близостта си до големия град. Курортът предлага и много възможности за почивка и активен туризъм през лятото.

Ваканцията в планината е свързана с много движение на чист въздух и сред красива природа. За да е пълна емоцията от вашата почивка, винаги можете да си организирате семеен турнир по бадминтон, състезание по стрелба с лък, а ако сте по-голяма компания играта на волейбол или мини футбол със сигурност ще Ви зареди с енергия! Меча поляна е на Ваше разположение! Планираме през лятото поляната да се превърне в арена за приключения не само за деца, а и за възрастни. Целогодишно организираме тимбийлдинги“, обяви Янко Аврамов от курорта.

Той издаде, че зимната писта за шейни ще се превърне в писта за летен тубинг, ще бъде построен въжен тролей, ще се поставят бънджи трамплини и много детски катерушки.

През юли и август от курорта организират петдневни детски лагери с начало всяка неделя с включена храна. По време на лагерите целодневно за децата ще бъдат организирани спортни и логически игри, планински преходи, посещение на „Фермата на щастливите магарета“ и много забавления, които не само ще ги накарат да разпуснат от уроците, а и ще обогатят знанията им по забавен начин.

В самия курорт се намира входът на природен парк Рила, от където тръгват множество пътеки, както лесни, така и за напреднали, които могат да Ви отведат до едни от най-красивите места в Рила.

Най-посещаваният и един от леките маршрути е до емблематичната хижа Мальовица. Турът продължава по-малко от час, като пътеката криволичи до река, която прекрасно допълва лятната прохлада и свежест на сенчестата пътека. От хижа Мальовица стартира и изкачването към едноименния връх, който е един от най-известните в България“,каза Янко Аврамов.

Прекрасни гледки се откриват и по марушрутите са до Йончево езеро и Страшното езеро.

От същото място стартират и маршрутите до Седемте рилски езера и емеблематичния Рилски манастир.

От Централната планинска школа „Христо Проданов“, която се намира в сърцето на курорта Мальовица могат да се наемат и квалифицирани планински водачи, които ще гарантират, че планинската разходка ще е приятна и безопасна. Приятното преживяване ще бъде придружено и с многобройни разкази не само за флората и фауната в района, и за историята. „Има места, където животът тече като в приказка и там се случват вълшебства … Мальовица е едно от тях!“, каза Янко Аврамов.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране