18.05.2022 | 13:10
Приоритет за ТЕЦ-Перник е пускането в експлоатация на газовите когенератори
Директорът на компанията инж. Чавдар Стойнев посочи, че миналия месец са входирали инвестиционно намерение за въвеждане на биогаз като гориво за производство на зелена енергия

„Ние имамe три основни приоритета. Първият е изграждането на газовите когенератори. Работим по график. Очаква се да бъдат включени в експлоатация през лятото. Вторият е изграждане на клетка едно по проекта за сгуроoтвала в Кудиндол. Третият приоритет е извършването на годишния планов ремонт и профилактика. По този начин целим да осигурим надеждно топлоподаване”, заяви инж. Чавдар Стойчев, директор на „Топлофикация Перник”.

От предприятието посочиха, че миналия месец са входирали инвестиционно намерение за въвеждане на биогаз като гориво за производство на зелена енергия.

„Ние работим изцяло в съответствие с всички законови и нормативни изисквания във връзка с трансформацията на предприятието и постепенно премахване на въглищата. Още това лято ще работим само на газ„, подчерта инж. Стойнев.

Той посочи, че на този етап работят усилено за да заработят газовите когенератори. „С новите мощности ще се подобри въздухът в града и екологичните показатели на дружеството. Емисиите, отделяни от производството на енергия от газ са в пъти по-малко от въглища“, каза инж. Стойнев.

Директорът на предприятието подчерта, че са готови и отворени за разговор за всички идеи и предложения, отнасящи се до бъдещето на „Топлофикация Перник“.

ТЕЦ-Перник осигурява отопление на над 20 000 жилища, както и електроенергията за големите квартали в Перник.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране