23.09.2021 | 10:24
„Продължаваме промяната“ ще обере недоверието към ИТН
Колкото Петков и Василев имат партия, толкова и Манолова, това е само подмяна, смята Михаил Миков

„Продължаваме промяната“ ще обере недоверието към ИТН. Ще бъде допълнителен резервоар, който да привлече избиратели, да излъчи депутати, които от своя страна да излъчат мнозинство за правителство. Това заяви в „Твоят ден“ по NovaNews Михаил Миков, бивш председател на НС.
Той смята, че обществото е силно фрагментирано, а това важи и за Народното събрание. „Фрагментацията ще бъде още по-голяма в 47-мото НС. Очертават се средни и малки формации“, сподели Миков. По думите му е имало много слаба законодателна дейност на предишните два парламента, но краткият ми живот не е основание за незаявяване на ясни позиции.
Според него личните интриги и разправии прикриват дефицита на онова, което гражданите очакват.
„Колкото Петков и Василев имат партия, толкова и Манолова, това е само подмяна. „Продължаваме промяната“ ще влязат в НС с 20 и няколко депутати, ще бъдат част от възможните парчета за сглобяване на коалиция за упражняване на власт, а това няма да издължи дълго“, коментира той.

Според него БСП проявява политическа всеядност и губи все повече идентичност. „Големият проблем на БСП е, че не можа да се утвърди като алтернатива на ГЕРБ“, смята Миков.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране