07.01.2023 | 16:46
Пълен бардак в Агенция Митници!
Мацките от "Мистик" свирят на пищно парти

Коняк и цигари имате ли? С такъв въпрос е посрещнал наши граждани, завърнали се от кратка почивка в Албания, митничар от нощната смяна на ресорната агенция на ГКПП „Гюешево“ при границата със Северна Македония, алармираха те пред Lupa.bg. След преминаването на три пункта, единствено на българския им е бил поискан рушвет.

А когато българите отговорили негативно на странния въпрос, митничарят директно им поискал 20 евро, за да минат необезпокоявани. „Просто за да не ни провери – дали не носим наркотици, оръжия…“, добавят потресени те. По думите им служителите на Главна дирекция „Гранична полиция“ са извършили по протокол всичко необходимо от проверката, но проблемите явно се таят при Агенция „Митници“, която е под шапката на финансовото министерство, управлявано в този момент от служебната Росица Велкова.

В същото време ръководният състав на държавното звено, което трябва да контролира вноса и износа на контрабандни и забранени стоки в и от страната, включително по силата на опазването на външната граница на ЕС, явно все още се радва на опиянението от коледното си тържество.

Малко преди края на 2022-а стана ясно, че шефът на агенцията Павел Геренски чрез свои служители е организирал пищно парти с участието и на квартет. Изкусителките от група „Мистик“ били наети специално за нуждите на митничарите, както самите те се похвалиха в социалната мрежа:

„Бяхме част от още една незабравима вечер по случай коледното парти на Агенция Митници“, хвалят се красавиците. Докато митничари по границите искат по 20 евро „бакшиши“…

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране