16.01.2023 | 10:46
Радев възлага големи надежди на БСП, подари червени рози на Нинова (ВИДЕО)
"Спрях се на вашата партия в търсене на най-голям шанс за работещо правителство"

Президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на „БСП за България“. След неуспеха на първия и втория мандат за съставяне на правителство, в изпълнение на Конституцията, ви възлагам да посочите кандидат за министър-председател, обърна се държавният глава към Корнелия Нинова и сие.

Лидерът на БСП има рожден ден днес и беше посрещната с букет червени рози от държавния глава. Нинова от своя страна му подари бонбони.

„Спрях се на вашата политическа формация в търсене на най-голям шанс за съставяне на работещо редовно правителство, с ясна политическа отговорност. Във времена на силно политическо противопоставяне БСП не само успя да съхрани диалога с всички парламентарно представени политически партии. Но и показа, че може да прави компромиси и да постига съгласие. Да влиза в коалиции и да управлява със свои идеологически опоненти. Да взаимодейства еднакво добре както с новите, така и със старите политически партии. Надявам се, че стремежът на БСП към силна социална политика и укрепване на българският парламентаризъм ще бъде още един мотив за съставяне на редовно правителство. Желая Ви успех“, посочи Радев.

Папката с третия мандат получи лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Благодаря за доверието. Разбираме тежестта на ситуацията, отговорността, която ни се възлага. Ще направим всичко, което зависи от нас, за да има правителство. Доказахме в предишни опити, че можем да разговаряме разумно, спокойно и с отговорност към националния интерес. Ще продължим в този дух – да търсим съгласие и да съставим редовен парламент, който е толкова необходим на страната ни в момента“, заяви Нинова.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране