29.04.2022 | 12:31
Радев: Политици и демагози пренебрегват войната заради партийни интереси (ВИДЕО)
Признателен съм на испанските колеги за уникалната възможност да летя на един от най-съвременните изтребители в света, каза президентът

Политици и демагози пренебрегват в името на партиен или користен интерес. Много от тях никога не са рискували живота си, но с охота излагат на риск живота на другите. Това каза президентът Румен Радев преди отпътуването си от Испания, където беше на двудневно посещение.

„В Европа бушува война. Мисията на професионалните военни е да не допуснат тя да се разрасне. Трябва да го направим с професионализъм в името на сигурността, с трева преценка за опустошителния потенциал на войната”, допълни още Румен Радев.

Преди изявлението си пред медиите Радев летя на един от най-съвременните изтребители – Eurofighter Ef-20: „Признателен съм на испанските колеги за уникалната възможност да летя на един от най-съвременните изтребители в света. Благодаря на испанските авиатори и техници, които заедно със своите български събратя, се грижеха за сигурността на небето над България“.

https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/514359980407487

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране