18.11.2021 | 11:27
Рашков разкри: Кандидат-депутат от ДПС е събирал контролни разписки от купени избиратели (ВИДЕО)
„Изправени сме пред множество престъпления против политическите права на гражданите”

Открити са отрязъци от контролни разписки в дома на кандидат за депутат. Това заяви на брифинг вътрешният министър Бойко Рашков.

„Тук в Софийска област има един кандидат за депутат. Не съм проучил дали е избран от листата на една известна политическа партия. По сигнала е извършена проверка и в дома му са намерени редица следи от това престъпление – не само пари и списъци, а и контролни разписки от машината и финален протокол, за да може да докаже,че е гласувал за ДПС”, каза той.

И добави: „Така се проверява как е протекла търговията. Дали този, който е заплатен, е гласувал наистина така”.

„Изправени сме пред множество престъпления против политическите права на гражданите”, каза Рашков. „За предходните извънредни парламентарни избори установихме 91 случаи, в които образувахме досъдебни производства като престъпление против изборните права на гражданите. Нито през юли, нито сега твърдим, че сме успели да противодействаме на всички престъпления. Сега за първия тур на изборите се оказа, че постигнахме „рекорд”, защото установените случаи, по които ние и прокуратурата сме приели, че има данни за започване на досъдебно производство против правата на гражданите, делата вече са 122. Това е сериозен ръст”, посочи още той.

„Нямаме право да бъдем оптимисти, че след като сме предприели действия ние сме елиминирали това уродливо явление у нас – политиците да си купуват с пари местата в парламента. Не сме решили този въпрос, той остава и аз вбъдеще”, каза Рашков.

И допълни: „Ще продължим да водим битка срещу този вид престъпност у нас. Тя не се различава по същност от която и да е друга у нас. Дълбоко убедени сме, че трябва да водим тази битка”.

https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/2688999898060793

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране