15.01.2021 | 23:16
Свиленски: БСП има една-единствена цел – да промени България!
За изборите искаме изчистване на списъците, видеонаблюдение в секциите, каза социалистът

Всяка дата след 28 март е възможна, реална и ние я приемаме. Това каза Георги Свиленски, член на ИБ на БСП, в предаването „Панорама“.

„Хубавото на тази дата е, че е в началото на този двумесечен период, който позволява Конституцията, т.е. много по-рано България ще се освободи от това управление“.

Свиленски заяви, че трябва да се даде възможност на всички български граждани да излязат да гласуват спокойни, „защото в последните седмици, месеци почва да се вкарва една теза, че изборите ще бъдат опасни, че ще бъде опасно да участваш в секционните комисии“. Според депутата от БСП тази теза е на хората, които се страхуват от промяната.

БСП не подкрепя гласуване по пощата. „Първо трябва да се изчистят избирателните списъци. Знае ли някой колко избиратели има в България? Какво гласуване по пощата, когато ние не знаем кой има право да гласува? Искаме активна регистрация“, заяви Свиленски.

Той подчерта, че БСП подкрепя всяка една мярка, която ще ограничи възможността от манипулиране, включително и видеонаблюдение. Искат да върнат доверието на българите в изборния процес. По думите на Свиленски големите нарушения са в парламентарните, местните избори.

„Затова искаме изчистване на списъците, видеонаблюдение в секциите“, категоричен беше Георги Свиленски.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране