19.10.2020 | 11:02
Селектиране в говедовъдството! Няколко говеда на една снимка
Премиеринът, който пропуска месеци наред да посети Народното събрание, и да обясни какви ги върши, с охота отива да обяснява на кравите/говедата какво ще прави за тяхно добро, написа Елена Гунчева

Една снимка броди из територията. Няколко говеда на една снимка. Две от които с жълти блузки, много подходящи за работа в едновремешно ТКЗС. И със същото излъчване на ненатоварен с мисли ум и интелект, насочен предимно към тежките проблеми в млеконадоя и почистването на обора.

Премиеринът, който пропуска месеци наред да посети Народното събрание, което е върховен орган в държавата и да обясни какви ги върши, с охота отива да обяснява на кравите/говедата какво ще прави за тяхно добро. В пристъп на умиление от собствената си персона, дори сподели, че едно време Белчо и Сивушка в една бразда как орали, пък сега той трактори им осигурил и т.н. То да кажа, че преди 30 години освен трактори имахме и огромни стада от говеда и други гадинки в селското стопанство. Но за съжаление много говеда станаха политици и прецакаха всичко.

Крайно време е някой да обясни на този объркан човечец, че разбира само от шофиране, защото на практика е работил предимно като шофьор – на Тато и на Царчето. А работата на премиера не изисква непременно присъствие при кравите и по строежите. Ако щете вярвайте, кравите ще успеят да се справят и без него. Строежите – също, само им се пречка, но си личи, че нищо не разбира.
Интересно е как затрихме традициите в говедовъдството в селското стопанство, но много успешно ги приложихме в политиката, като най-отбраните говеда се изкатериха по върховете на държавата. И имам усещането за нещо сбъркано….

Коментар на Елена Гунчева

https://www.facebook.com/shesti.elena/photos/a.111962773728717/191777462413914/

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране