17.08.2022 | 11:56
Сив кардинал цепи БСП в Пловдив
Корнелия Нинова явно едва смогва да контролира бунтовете навсякъде

Войната на ЦИК срещу „Продължаваме промяната“ не е само по линия на негласната коалиция ГЕРБ-ДПС-ИТН. Оказва се, че и бившите партньори на ПП – БСП също играят мръсно, използвайки свои хора в избирателната комисия, пише в новия си брой „Галерия“.

Пример за това са решенията на ЦИК за МИР16 и МИР 17 в Пловдив град и Пловдив – област.

От Пловдивската организация на БСП са настояли „Продължаваме промяната“ да няма председател в нито един от двата избирателни района, въпреки че е практиката шефските места да се споделят от първите две големи партии в случая ПП и ГЕРБ.

Срещу това БСП са поискали и получили мястото на секретар в 16 МИР Пловдив град, което също е странно защото обикновено се дава на третата (ДПС)или четвъртата (ИТН) политическа сила.

На това място е настанена Минка Сърнешка от градската организация на столетницата, която доскоро беше назначена за малко като секретар на областната управа на Пловдив.

За изборите през 2001 година Сърнешка се беше настанила в „Републиканци за България“ под тепетата и обясняваше на хората как организира предизборен щаб, защото имала придобит опит в БСП, откъде си се махнала.

Беше възложено тя да е отговорника при хората на Цветанов, а в листите да е на неизбираемо често шесто или седмо. То беше фиктивно заради уговорката след изборите да бъде назначена на позиция която я интересува (най-вероятно в областната управа на Пловдив). Но! Изведнъж от републиканците скочи на четвъртото място в листите на БСП. Каква договорка е направила самата тя си знае, за да предприеме това салто.

Пловдивски журналисти потвърдиха, че Сърнешка е и в основата на опита за скандал с кандидатите на ПП за членове на пловдивските комисии, които бяха обвинени, че са бивши кадри на БСП.

Те бяха набедени, че са близки до Георги Гергов, стар враг на Корнелия Нинова.

Настана голям скандал като се наложи лично Кирил Петков и лидерът на БСП да тушират напрежението. Оказа се, че няма нищо вярно в подобна версия.

Социалистите под тепетата са притеснени, че Сърнешка го играе сив кардинал в Пловдив.

Това сигурно ще изнерви новия председател на червените в града Иван Петков – Бебето.

„Странно е защо наш кадър тръгва на война с „Продължаваме на промяната“ на тези избори, при условие че в управлението се разбрахме“, коментират активисти на БСП. Те са притеснени, че разделението на два властови центъра ще съсипят и без това разклатената соц организация под тепетата. Хората на Георги Гергов масово бойкотират БСП, а седмина съветници се отцепиха в нова група.

Очаква се партията да загуби един от двата си мандата в областта, като ще го грабне някой между „Възраждане“ и „Продължаваме промяната“.

Корнелия Нинова явно едва смогва да контролира бунтовете навсякъде. Припомняме, че преди дни членските книжки хвърли цялото ръководство на БСП във Видин. Социалистите се обявиха на страната на Румен Радев в споровете с Нинова.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране