25.09.2022 | 23:43
Сидеров: Ще му накривите капата на Путин, като му кажете, че няма да му признаете референдума (ВИДЕО)
Трябва да разберем, че светът се пренарежда, САЩ трябва да разберат, че не може да командват целия свят, трябва да има баланс, подчерта лидерът на „Атака“

В момента става сблъсък между два свята, между две цивилизации. Който това не го разбира или е много глупав, или му плащат да се прави на глупав. И тук на това диванче са сядали такива хора. Това заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Според Сидеров е много важно балансирането в ТВ студиата, тъй като в някои телевизии водещите едва ли не се карат на гостите си защо мислят по определен начин.

„Балансът е много важно нещо за политическата ситуация. Това не е война в Украйна, това е война между две цивилизации. Опитват се да унищожат една държава, която има 11 часови зони. Това го каза Симеон Сакскобургготски – веднъж го питаха за Русия, а той каза: „Извинявайте, но все пак държава с 11 часови зони не може да се управлява лесно“, коментира политикът.

Англосаксонският Запад тръгва срещу една велика сила. В момента обаче Западна Европа е жертва на цялата тази история, подчерта Волен Сидеров. Той обясни мнението с това, че винаги основната цел на англосаксите е била да скарат Германия и Русия и в момента това се прави.

Според лидера на „Атака“ в момента в Европа се оформя антиглобалистко поведение, което е против подчиняването на центрове, които са извън нас, и посочи за пример Италия и Унгария. „Ако това стане в Европа, тя ще се спаси, ако не – тя ще стане придатък към САЩ“, заяви Сидеров.

В отговор на въпрос как оценява усилията на Владимир Путин и Си Дзинпин Съединените щати да не са единственият еднополюсен свят, Сидеров коментира, че това са логични и последователни действия. Водещият го провокира с въпрос на кого България трябва да стане партньор – на Русия или на Китай, или на двете. Сидеров отговори, засмивайки се, че такова партньорство би било много добре икономически за България. По този повод той припомни как е предлагал на Борисов България да покани Китай за изграждане на атомна централа у нас и сега бихме могли да сме силни енергийно. Борисов обаче му отговорил, че от Брюксел щели да му се скарат.

„Ще му накривите капата на Путин, като му кажете, че няма да му признаете референдума“. Така Сидеров коментира провеждащите се в момента референдуми в Донбас и декларациите на западния свят, включително България, че те няма да бъдат признати.

„Той си прави това, което е защита на неговата държава, а това е държава с 11 часови зони. Дайте да си дадем сметка за това – това е половината от света. Това е единствената държава, за която класикът в геополитиката Халфорд Макиндер казва, че си е самодостатъчна“, коментира Сидеров.

Трябва да разберем, че светът се пренарежда, САЩ трябва да разберат, че не може да командват целия свят, трябва да има баланс, подчерта той.

По думите му и в българската политика няма баланс, тъй като „БСП са по-антлантици от атлантиците“, „Възраждане“ пък е проект, който е създаден „да имитира, да измести оригинала“. „Трябва да има баланс – нека има евроатлантици, но къде е другата страна?“.

 

https://www.facebook.com/watch/?v=560231982539024&t=1

1 коментар

  1. Спиро каза:

    Тоя пък, няма няма, пък току се изцика на метеното.
    Нещастен капка-ут

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране