04.07.2020 | 21:41
Славия пак би Левски на “Герена”
Ивайло Димитров и Филип Кръстев точни във вратата на "сините"

Отборът на Славия отново нокаутира Левски насред стадион “Георги Аспарухов” в мач от 29-ия кръг на efbet Лига и мечтае за директното класиране в Лига Европа. “Белите” пак надвиха с 2:1 “сините”, както беше и през март, но този път това се случи след обрат.

Станислав Иванов даде аванс на домакините в 17-ата минута, но Ивайло Димитров изравни в 65-ата минута, а в 85-ата минута големият талант на родния футбол Филип Кръстев с красива солова акция донесе ценните три точки на тима му.

С този успех Славия остана най-добрият гост в шампионата, а в същото време Левски продължава да няма победа на собствен терен в първенството от началото на годината. Нещо, което не се е случвало никога в историята на 106-годишния клуб.

Така борбата за второто място стана жестока. Левски остана на тази позиция с актив от 53 точки, но Славия има вече 52. Толкова има и ЦСКА-София, който утре приема Лудогорец. Локомотив (Пловдив), който пък триумфира с Купата на България и си осигури квота за Лига Европа, е домакин на Берое, като влиза в мача с актив от 50 точки.

Френският съдия Клеман Тюрпен пък с лекота ръководи мача на “Герена”. Той стана и първият чуждестранен съдия, с който Левски губи най-старото столично дерби, след като до този момент имаше два успеха от два мача с чужд съдия.

ЛЕВСКИ – СЛАВИЯ 1:2
1:0 Иванов (16)
1:1 Димитров (65)
1:2 Кръстев (85)

ЛЕВСКИ: Георги Георгиев, Ивайло Найденов, Мартин Райнов, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Илия Юруков, Франко Мазурек, Станислав Иванов, Паулиньо, Деян Лозев, Найджъл Робърта

СЛАВИЯ: Антониос Стергиакис, Христо Попадийн , Емил Виячки, Андре Христов, Петър Патев, Венцислав Бенгюзов, Янис Карабельов, Галин Иванов, Филип Кръстев, Радослав Кирилов, Цветелин Чунчуков

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране